Ako pripraviť keto jednohubky
- Obsah oboch vrecúšok na slaninovú proteínovú omeletu spoločne s ľanovou múkou dôkladne rozmiešame vo vode (ideálne metličkou, aby sa nevytvorili hrudky).
- Plech vyložíme papierom na pečenie, potrieme olivovým olejom a nalejeme naň zmes na omeletu. Snažíme sa na plechu vytvoriť obdĺžnik.
- Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C asi 10 minút.
- Hotovú omeletu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Potom ju preklopíme na čistý papier na pečenie a opatrne odstránime z omelety papier, na ktorom sme ju piekli.
- Omeletu potrieme horčicou.
- Z dlhšej strany obdĺžnika kladieme najprv šunku, potom syr a nakoniec baby špenát (všetko dávame iba na polovicu obdĺžnika).
- Zo strany, kde máme náplň, začneme omeletu opatrne rolovať. Snažíme sa ju pri tom čo najviac spevniť.
- Hneď ako je to hotové, vrátime pripravenú roládu späť do rúry a krátko zapečieme, aby sa syr vnútri trochu roztavil (malo by stačiť asi 5 – 10 minút).
- Hotovú roládu vyberieme z rúry a necháme trochu vychladnúť.
- Krájame na okrúhle jednohubky. Ak by sa nám rozpadali, môžeme každú jednohubku spojiť špáradlom.