Ako pripraviť karfiolové rizoto
- Ružičky surového karfiolu nastrúhame na hrubom strúhadle alebo nasekáme v mixéri na „ryžu“.
- Šunku, cuketu, šampiňóny a bielu časť jarnej cibuľky nakrájame na malé kocky.
- V hlbšej panvici rozohrejeme lyžičku oleja, na ktorom krátko orestujeme karfiolovú ryžu.
- Osolíme ju, ochutíme kurkumou, podlejeme asi dvoma lyžicami vody, priklopíme pokrievkou a necháme chvíľu dusiť (stačí 3 – 5 min., karfiol musí byť na zhryz).
- Zmes na proteínovú omeletu s príchuťou slaniny rozmiešame v 100 ml vody a necháme odstáť.
- V druhej panvici si na lyžici oleja opečieme šunku, pridáme k nej na kocky nakrájanú cibuľku, cuketu a krátko orestujeme.
- Nakoniec pridáme kocky šampiňónov, osolíme, okoreníme a zalejeme nachystanou zmesou na omeletu.
- Miešame, kým sa nám z omelety so zeleninou nevytvorí praženica.
- Do hotovej karfiolovej ryže vmiešame pripravenú zmes z omelety a zeleniny.
- Panvicu dáme bokom z plameňa, vmiešame maslo, nasekanú petržlenovú vňať a na kolieska nakrájanú zelenú časť jarnej cibuľky.
- Podávame ľahko posypané strúhaným parmezánom.