Kuskus, najmä ten celozrnný, je zdrojom vitamínov skupiny B (predovšetkým B1, B2 a B6) a minerálnych látok, ako sú fosfor, železo, vápnik, horčík alebo zinok. Klasický kuskus, ktorý nie je celozrnný, obsahuje týchto látok menej a aj množstvo vlákniny je nižšie, preto je vhodné ho doplniť dostatočným množstvom zeleniny.
Celozrnný kuskus, ktorého obsah vlákniny je zhruba trojnásobný oproti klasickému, má ešte jednu veľkú výhodu – vďaka svojej konzistencii skvele zamaskuje „celozrnnú“ chuť a hrudkovitosť, ktorá niekoho odrádza od konzumácie iných celozrnných výrobkov. Ani zarytý odporca zdravej výživy nemusí vôbec poznať, že konzumuje celozrnnú obilninu.
Pri príprave kuskusu je dobré pridať lyžicu kvalitného oleja – napríklad panenského olivového, tekvicového alebo ľanového. Práve preto, že sa kuskus nemusí variť, môžete použiť aj oleje, ktoré inak nevydržia vysoké teploty.