Ako pripraviť bravčovú sviečkovicu so slivkami
Proteínové risoni uvaríme podľa návodu v osolenej vode, stačí uvedených 10 minút.
Sušené slivky nakrájame na drobné kúsky, šampiňóny na malé kocky, jarnú cibuľku nadrobno.
Na polovici uvedeného množstva oleja speníme jarnú cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme.
Pridáme roztlačený strúčik cesnaku a nakrájané sušené slivky.
Zmes trochu osolíme a okoreníme.
Bravčovú sviečkovicu pozdĺžne narežeme tak, aby nám uprostred vznikla vrecko, do ktorého dáme zmes šampiňónov a sušených sliviek.
Naplnenú bábiku zviažeme potravinárskym povrázkom, aby zmes nevypadávala.
Z vonkajšej strany ju trochu osolíme a okoreníme a sprudka orestujeme zo všetkých strán na lyžici olivového oleja.
Opečenú sviečkovicu vložíme do uzatvárateľného pekáča.
Pridáme k nej na polkolieska nakrájanú cuketu, na polovice prekrojené cherry paradajky, zvyšok šampiňónovo-slivkovej zmesi, celý strúčik cesnaku, vetvičky rozmarínu, trochu osolíme a okoreníme a podlejeme vodou.
Všetko dáme piecť do predhriatej rúry pri 200 °C.
Po zhruba 25 minútach vyberieme z pekáča sviečkovicu, vetvičky rozmarínu a strúčik cesnaku a k hotovej zelenine pridáme uvarené risoni. Zamiešame a dáme späť do rúry.
Pekáčik už necháme otvorený a pečieme ešte 10 minút.
Z bravčovej sviečkovice opatrne odstránime špagát, nakrájame ju na plátky a podávame s risoni a so zeleninou.