Týždeň zliav navyše! Využite Black Friday a objednajte so zľavou až 70 %. Len do nedele 4. 12. Tak rýchlo do e-shopu!

Avokádová pena

  • Bez lepku
  • Raňajky
  • Obed
  • Večera
  • Svačina
  • Chuťovka
  • veľmi jednoduché
  • 1 porcia
  • 10 min
  • od 1. kroku
Recept na avokádovú penu
Chuť na sladké? Pripravili sme pre vás recept na zamatovo jemnú penu z avokáda. Túto nadýchanú domácu nutellu máte pripravenú za chvíľu. Poďte na to.

Na avokádovú penu potrebujeme

Proteínový nápoj – príchuť lieskový oriešok a čokoláda (35 porcií)27 g
Kakao holandské10 g
Avokádo50 g
Kokosové mlieko (light)30 ml
Kravské mlieko20 ml
Čakankový sirup5 ml
Kokos strúhaný5 g

Nechcete vážiť?

  • 27 g proteínového nápoja sú 2 zarovnané odmerky.
  • 10 g holandského kakaa je 1 vrchovatá polievková lyžica.
  • 50 g avokáda je približne ¼ menšieho avokáda.
  • 5 ml čakankového sirupu je zhruba cca 1 čajová lyžička.
  • 5 g strúhaného kokosu je zhruba 1 zarovnaná polievková lyžica.
  • Na tento recept sme použili polotučné kravské mlieko.

Ako pripraviť avokádovú penu

  1. Avokádo olúpeme a nakrájame na kúsky.
  2. Vložíme ho do mixéra, pridáme kakao a proteínový nápoj s príchuťou lieskových orieškov a čokolády.
  3. Zmes osladíme čakankovým sirupom a rozmixujeme.
  4. Hneď ako sa všetko dôkladne spojí, prilejeme kokosové a polotučné mlieko a ešte chvíľu mixujeme, kým nevznikne nadýchaná pena.
  5. Hotovú penu preložíme do pohára a dáme na chvíľu vychladiť do chladničky.
  6. Pred podávaním ozdobíme lyžičkou strúhaného kokosu.

Ako spoznáme zrelé avokádo?

Avokádo vyberáme zrelé. Na penu sa hodí mäkší kus, aby sa krásne rozmixovalo a vznikol hladký krém.

Kontrola hmatom

Jednou z možností je avokádo ohmatať/postláčať a skontrolovať jeho mäkkosť a pružnosť. Ak je tvrdé, je nedozreté. V prípade, že je akoby kašovito mäkké, je prezreté a prakticky pokazené. Správne zrelý kus je ľahko mäkký a pružný.

Farba dužiny

Úplne spoľahlivým ukazovateľom správnej zrelosti avokáda je farba dužiny, ktorú nakoniec budeme konzumovať. Farba sa, samozrejme, môže trochu líšiť podľa jednotlivých odrôd, ale vždy je viac či menej žltá. Rozsah farebnosti môže byť od žltobielej cez žltozelenú až po sýto žltú. V prípade, že je dužina zelená, je ovocie nezrelé. Ak je, naopak, hnedasté alebo dokonca vyložene hnedé, rovno ho vyhoďte, pretože je prezreté a pokazené.

Výživové hodnoty

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 200 kJ/287 kcal
Bielkoviny20,7 g
Sacharidy10,1 g
Tuky15,9 g
Vláknina9,3 g

Použité produkty

Hodnotenie našich spokojných zákazníkov

4,4
19 hodnotení
Silvie Labuťová autorka receptov KetoDiet

Autor

Silvie Labuťová
Profil autora 

Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.