- veľmi jednoduché
- 1 porcia
- 10 min
- od 1. kroku
Chuť na sladké? Pripravili sme pre vás recept na zamatovo jemnú penu z avokáda. Túto nadýchanú domácu nutellu máte pripravenú za chvíľu. Poďte na to.
Na avokádovú penu potrebujeme
Proteínový nápoj – príchuť lieskový oriešok a čokoláda (35 porcií) | 27 g |
Kakao holandské | 10 g |
Avokádo | 50 g |
Kokosové mlieko (light) | 30 ml |
Kravské mlieko | 20 ml |
Čakankový sirup | 5 ml |
Kokos strúhaný | 5 g |
Nechcete vážiť?
- 27 g proteínového nápoja sú 2 zarovnané odmerky.
- 10 g holandského kakaa je 1 vrchovatá polievková lyžica.
- 50 g avokáda je približne ¼ menšieho avokáda.
- 5 ml čakankového sirupu je zhruba cca 1 čajová lyžička.
- 5 g strúhaného kokosu je zhruba 1 zarovnaná polievková lyžica.
- Na tento recept sme použili polotučné kravské mlieko.
Ako pripraviť avokádovú penu
- Avokádo olúpeme a nakrájame na kúsky.
- Vložíme ho do mixéra, pridáme kakao a proteínový nápoj s príchuťou lieskových orieškov a čokolády.
- Zmes osladíme čakankovým sirupom a rozmixujeme.
- Hneď ako sa všetko dôkladne spojí, prilejeme kokosové a polotučné mlieko a ešte chvíľu mixujeme, kým nevznikne nadýchaná pena.
- Hotovú penu preložíme do pohára a dáme na chvíľu vychladiť do chladničky.
- Pred podávaním ozdobíme lyžičkou strúhaného kokosu.
Ako spoznáme zrelé avokádo?
Avokádo vyberáme zrelé. Na penu sa hodí mäkší kus, aby sa krásne rozmixovalo a vznikol hladký krém.
Kontrola hmatom
Jednou z možností je avokádo ohmatať/postláčať a skontrolovať jeho mäkkosť a pružnosť. Ak je tvrdé, je nedozreté. V prípade, že je akoby kašovito mäkké, je prezreté a prakticky pokazené. Správne zrelý kus je ľahko mäkký a pružný.
Farba dužiny
Úplne spoľahlivým ukazovateľom správnej zrelosti avokáda je farba dužiny, ktorú nakoniec budeme konzumovať. Farba sa, samozrejme, môže trochu líšiť podľa jednotlivých odrôd, ale vždy je viac či menej žltá. Rozsah farebnosti môže byť od žltobielej cez žltozelenú až po sýto žltú. V prípade, že je dužina zelená, je ovocie nezrelé. Ak je, naopak, hnedasté alebo dokonca vyložene hnedé, rovno ho vyhoďte, pretože je prezreté a pokazené.
Výživové hodnoty | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 200 kJ/287 kcal |
Bielkoviny | 20,7 g |
Sacharidy | 10,1 g |
Tuky | 15,9 g |
Vláknina | 9,3 g |
Čo uvariť zajtra? Pre inšpiráciu vyrazte do low carb receptov.
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
Vhodné ako
Autor
Silvie LabuťováAutorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.
S našimi receptami maškrťte bez výčitiek
Potrebujete poradiť?
Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.