💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Zľava 20 % na nákup s kódom 20HAPPY24 📅 Len do nedele.*

Ako rýchlo a účinne schudnúť do plaviek? Stavte na osvedčené tipy

4. 5. 2021Tento článok vám zaberie 5 min čítaniaTereza Břízová

Celý rok sa na vás nenápadne lepí jedno kilo za druhým a teraz sa blíži okamih pravdy – plavková sezóna. Ako rýchlo schudnúť z brucha, stehien a bokov? Nepanikárte. Pôjde to možno ľahšie, než by ste čakali. Prezradíme vám, ako na to.

Mladá žena na pláži. Existujú spôsoby, ako rýchlo a účinne schudnúť do leta.

6 tipov na rýchle chudnutie

1. Jasný cieľ

Prvý krok už máte vlastne za sebou: Stanovte si presný, časovo vymedzený cieľ. Čaká vás letná dovolenka, svadba alebo napríklad grilovanie s kolegami z práce? Viete, kedy to bude, a viete, že dovtedy chcete schudnúť. Smerujte k tomu a keď prídu slabšie chvíľky, pokojne si to nahlas zopakujte.

2. Jedálny lístok na chudnutie

Bez zmeny stravovacích návykov to nepôjde. Nemýľte si však pojmy s dojmami. Chudnutie neznamená hladovanie! Spoľahnite sa na takú stravu, ktorá vám dodá potrebné živiny, vitamíny a minerály, aby vaše telo dlhodobo netrpelo. Môžete vyskúšať proteínovú diétu, s ktorou schudnete ľahko a rýchlo.

Proteínové jedlá a nápoje KetoDiet majú vysoký obsah bielkovín a znížený obsah sacharidov. Chutia výborne a chudnutie s nimi je rýchle a prirodzené.

Čo vás čaká?

  • vyvážená strava s minimom sacharidov, zato s poriadnou dávkou bielkovín
  • rýchle a účinné spaľovanie nadbytočných tukov
  • výborná chuť, ktorú dosvedčujú tisíce kladných recenzií
  • dostatok zeleniny, zdravých tukov a pravidelný pitný režim
  • pestrý výber proteínových jedál a nápojov, žiadna nuda a stereotyp
  • jednoduchá príprava, ktorá usporí hodiny času
  • a tiež maximálna podpora našich výživových poradcov

Spočítajte si BMI index

Pre presnejšie výsledky doplňte

Zistite viac o tom, ako funguje a čo prezradí výpočet BMI.

Všetky výhodné diétne balíčky si môžete vybrať buď v kombinovanej, alebo v čisto nápojovej verzii. Čaká vás rýchle chudnutie a potrebná motivácia!

3. Pravidelný pohyb

V prvých dňoch redukcie to s pohybom neprežeňte. Cieľom nie je „urvať to“ za týždeň, ale postupne nájsť štýl, ktorý vám bude vyhovovať dlhodobo. Choďte do prírody, dobehnite autobus, namiesto výťahu vyjdite na poschodie po schodoch, do práce vyrazte na bicykli. Každý pohyb sa počíta. S ubúdajúcimi kilogramami sa vaše telo začne hýbať s väčšou a väčšou ľahkosťou. O tom, ako športovať v priebehu diéty, sa rozpísal náš výživový poradca Jiří Skála.

Chcete sa v prvom rade zamerať na chudnutie brucha alebo stehien? Tak, či onak, najprv sa musíte zbaviť nadbytočných tukových zásob. Ruka v ruke s tým začnite cvičiť a posilňovať svalstvo konkrétnych partií.

  • Osvedčené cviky na brucho vám krok za krokom predstavuje trénerka CrossFitu Andy Skolková. Vystačíte si pri nich s podložkou a pohodlným športovým oblečením.
  • Stehná posilníte notoricky známymi cvikmi – výpadmi, širokými drepmi alebo napríklad výstupmi na podložku. Aj v tomto prípade vám bude stačiť pohodlné oblečenie a správna motivácia.

Nečakajte zázraky na počkanie. Jedine pravidelným pohybom docielite vytúžené výsledky. Dajte svojmu telu čas, vytrvajte a verte, že vám vašu snahu vráti.

Proteínové tyčinky KetoDiet s príchuťou čokolády, kokos-banán, fíg, arašidov alebo jahody spoľahlivo zaženú chuť na sladké.

4. Tak trochu iné nákupy

Rovnako vás neminie supermarket, pretože nakupujete pre rodinu? Regálom s rýchlymi cukrami sa vyhnite oblúkom. Aj v strave vašich detí by sa sladkosti mali vyskytovať iba zriedka, ak im nechcete spôsobiť zdravotné problémy. A čo potom v tom vašom, redukčnom jedálnom lístku. Vymeňte cukrovinky za proteínové tyčinky s tenkou vrstvou čokoládovej polevy alebo siahnite po niektorom z našich proteínových dezertov.

5. Diéta a alkohol – Kto z koho

Tu je to jednoduché. Alkohol do diéty vôbec nepatrí. Aj malé množstvo môže prekaziť chudnutie a vy tak budete začínať zase znova. Hneď ako sa napijete alkoholu, pečeň má plno práce s jeho odbúravaním. Pálenie tuku tak telo musí odsunúť na vedľajšiu koľaj. Zaslúžený pohárik si dáte na tej dovolenke, svadbe alebo grilovačke, pre ktorú ste začali chudnúť. Pamätáte?

6. Veľa spánku, málo stresu

V prvom rade myslite na seba. Odpočívajte, regenerujte, odmeňte sa aj za malé úspechy. Občas si „upracte v hlave“. Keď vás čaká náročný deň, pripravte sa naň napríklad svižnou prechádzkou, nie čokoládou. Efekt bude oveľa lepší a vaše telo i psychika zaplesajú.

Nepodceňujte kvalitný spánok. Odborníci uvádzajú, že by ste mu mali venovať min. 7 hodín denne. Spánok je zásadný hneď z niekoľkých dôvodov:

  • reguluje uvoľňovanie hormónov,
  • znižuje riziko niektorých ochorení (srdcovo-cievneho ochorenia, cukrovky, ale aj obezity),
  • zlepšuje pamäť a sústredenie,
  • pozitívne ovplyvňuje metabolizmus a imunitný systém,
  • znižuje riziko úzkostných stavov a depresií.

Správne fungovanie tela môžete podporiť tiež kvalitnými výživovými doplnkami. KetoDiet HEAT nielenže pomáha spaľovať tuky, ale prispieva aj k regenerácii a k zníženiu únavy. Ak sa vám spolu s ubúdajúcimi kilami zhoršuje kvalita vlasov a pleti, pozrite sa v našom článku na to, aké živiny by vo vašom jedle nemali chýbať.

Tento článok stojí za zdieľanie!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Ako správny copywriter zásobuje náš blog novinkami zo sveta proteínovej diéty, rozhovormi o chudnutí a článkami z oblasti aktívneho životného štýlu.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov