
Zľava 30 % na všetko nezľavnené s kódom VSE30X
Navyše 40 % na nápoje s kódom NAP40X a dnešná odmena v adventnom kalendári.
🎄 Potrebujete balíček do Vianoc? Objednajte do stredy 17. 12. do 12 hod. U neskorších objednávok doručenie včas nesľubujeme. ✅ P.S. Darčekové poukazy posielame obratom do e-mailu.

Navyše 40 % na nápoje s kódom NAP40X a dnešná odmena v adventnom kalendári.




Krémová tekvicová omáčka, perfektne vyladené korenie a cestoviny, ktoré cez vašu diétnu stravu škrt neurobia. Skúste tento jednoduchý, nielen jesenný recept.


| Proteínové cestoviny – špagety (500 g) | 100 g |
| Tekvica hokaido | 100 g |
| Cibuľa červená | 30 g |
| Paradajkový pretlak | 20 g |
| Cesnak | 3 g |
| Olivový olej | 15 ml |
| Soľ | podľa chuti |
| Korenie | podľa chuti |
| Sušený rozmarín | 2 g |
| Čerstvá petržlenová vňať | hrsť |
| Drvená rasca | 2 g |
| Parmezán | 25 g |
| Voda | 200 ml |
Z uvedených surovín vytvoríme 2 porcie tekvicovej omáčky so špagetami.
20 g paradajkového pretlaku = 1 polievková lyžica
3 g cesnaku = 1 menší strúčik
15 ml olivového oleja = 1,5 polievkovej lyžice
2 g sušeného rozmarínu = ½ čajovej lyžičky
2 g drvenej rasce = ½ čajovej lyžičky
25 g parmezánu = 4 polievkové lyžice
Proteínové špagety dáme variť podľa návodu do osolenej vody.
Cibuľu nakrájame nadrobno, tekvicu hokaido na menšie kocky.
Na oleji speníme cibuľu, vsypeme nasekaný cesnak a tekvicu a krátko orestujeme.
K orestovanej tekvici pridáme paradajkový pretlak a podlejeme vodou.
Zmes ochutíme soľou, čiernym korením, drvenou rascou a rozmarínom.
Prikryjeme pokrievkou a dusíme tekvicu do mäkka (podľa veľkosti kociek 5 – 10 minút).
Hneď ako tekvica zmäkne, preložíme všetko do mixéra a rozmixujeme na hladkú omáčku.
Omáčku vrátime späť do panvice, pridáme uvarené špagety a premiešame.
Podávame posypané parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Makroživiny a energetická hodnota | |
|---|---|
| Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 264 kJ/ 302 kcal |
| Bielkoviny | 24 g |
| Sacharidy | 14,3 g |
| Tuky | 13 g |
| Vláknina | 16,3 g |

Ak máte radi pikantné jedlá a chcete, aby omáčka ľahko štípala, pridajte do základu k cibuli a cesnaku polovicu čili papričky. Zbavte ju jadierok, nasekajte nadrobno a podľa postupu spoločne s cibuľou a cesnakom orestujte na olivovom oleji.

TIP na inšpiráciu! Pochutnajte si na ďalšom z našich low carb receptov.
Autorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.

30 min

40 min

30 min

15 min

20 min




Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.