Ako pripraviť proteínovú polievku minestrone
- Najprv si pripravíme zeleninu: Cuketu nakrájame na tenšie polkolieska (lepšia je menšia mladá cuketa), šampiňóny na plátky, stopkový zeler a bielu papriku na kocky, ružičkový kel na prúžky, cibuľku najemno.
- Na polovici uvedeného množstva oleja krátko speníme jarnú cibuľku, pridáme cuketu, krátko opečieme, potom prihodíme šampiňóny a trochu osolíme.
- K upravenej zelenine pridáme zvyšok oleja a zeleniny.
- Všetko krátko opečieme, zalejeme 100 ml vody, dochutíme mletou paprikou a korením a necháme cca 5 minút variť.
- Medzitým zmes na paradajkovú polievku zalejeme vo vhodnej nádobe 500 ml horúcej vody a dôkladne rozmiešame.
- Takto pripravenú polievku pridáme k zeleninovému základu, dochutíme nasekanou čerstvou bazalkou a krátko povaríme (maximálne 5 minút, aby sa chute prepojili).