- veľmi jednoduché
- 1 porcia
- 10 min
- od 3. kroku
Na chuťovky, na hrianky alebo ako my na proteínový chlieb. Syrovou nátierkou vyriešite občerstvenie na oslavu, ale tiež za chvíľu pripravíte studenú večeru.
Na pikantnú syrovú nátierku s cesnakom potrebujeme
proteínový chlieb – s mrkvou | 50 g |
Syr cottage | 20 g |
Maslo | 5 g |
Tvrdý syr (45 % tuku) | 20 g |
Cibuľa červená | 15 g |
Horčica dijonská | 10 g |
Paprika mletá sladká | 2 g |
Cesnak | 3 g |
Čili mleté | podľa chuti |
Soľ | podľa chuti |
Korenie | podľa chuti |
Bude sa vám hodiť
Z uvedených surovín vytvoríme 10 porcií pikantnej syrovej nátierky.
Na recept sme použili syr gouda (tvrdý syr s obsahom tuku 45 %).
-
10 g dijonskej horčice = 2 čajové lyžičky
-
2 g mletej papriky = 1 čajová lyžička
-
3 g cesnaku = 1 menší strúčik
Ako pripraviť pikantnú syrovú nátierku s cesnakom
Goudu postrúhame na jemnom strúhadle.
Cottage, zmäknuté maslo, asi ⅔ nastrúhanej goudy a dijonskú horčicu mixujeme ručným mixérom, kým sa ingrediencie nespoja.
Do rozmixovanej zmesi pridáme zvyšok nastrúhanej goudy, za špičku lyžičky mletej červenej papriky, najemno nakrájanú cibuľku a prelisovaný strúčik cesnaku.
Všetko dôkladne premiešame.
Podľa chuti okoreníme čiernym korením, soľou, prípadne ešte trochou čili.
Podávame s proteínovým chlebom s mrkvou.
Makroživiny a energetická hodnota | |
---|---|
Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu: | 1 155 kJ/276 |
Bielkoviny | 19,9 g |
Sacharidy | 9,6 g |
Tuky | 16,1 g |
Vláknina | 6,2 g |
Nemáte doma správny syr?
Syr cottage môžete nahradiť aj polotučným tvarohom alebo gréckym jogurtom. Rovnako tak syr typu gouda pokojne vymeňte za ementál alebo čedar.
TIP! Vyskúšajte aj ďalšie naše diétne low carb recepty.
Použité produkty
Hodnotenie našich spokojných zákazníkov
Vhodné ako
Autor
Silvie LabuťováAutorka skvelých keto receptov z tých najkvalitnejších surovín. Je dôkazom toho, že variť sa dá chutne aj bez zbytočných cukrov.
Ochutnajte aj ďalšie nátierky
Potrebujete poradiť?
Proteín rovno do e-mailu
Recepty, novinky a tajné akcie.
Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.