Postup
Morčacie mäso umyte v studenej vode, osušte a
nakrájajte na kocky s veľkosťou 2 až 3 centimetre. Cibuľu ošúpte a
pokrájajte na drobné kocky. Paradajky sparte vo vriacej vode, olúpte šupku a
nakrájajte na drobné kocky. Umytú papriku nakrájajte na kocky vo veľkosti
jedného centimetra. Papričku alebo feferónku nakrájajte na tenké kolieska.
V kastróle rozpáľte olivový olej, pridajte šunku nakrájanú na malé kocky
a chvíľku ju opekajte.
Až sa šunka krásne rozvonia, pridajte mäso a
za stáleho miešania restujte tak dlho, než sa mäso zatiahne. Pridajte
nadrobno nakrájanú cibuľu a opekajte až cibuľa zmäkne a bude sfarbená
jemne dohneda. Nakrájanú zeleninu vhoďte na mäsový základ, chvíľku ju
opekajte a potom vlejte asi dve deci vody. Ragú osoľte, zakryte a na pomalom
ohni duste asi 40 minút.
Voda by sa z guláša mala vyvariť len veľmi
málo, pretože guláš sa ničím nezahušťuje. Hustotu pokrmu urobí cibuľa
a zelenina. Ak sa vody vyvarí viac ako má, môžete pridať trochu kvalitnej
paradajkovej šťavy.
Dobrú chuť Vám praje KetoDiet