Ako pripraviť tvarohový cheesecake
- Čokoládovú proteínovú tyčinku rozomelieme alebo rozmixujeme najemno.
- Zmiešame ju s mandľovou múkou, kakaom, práškovým erytritolom, so štipkou soli a zmäknutým maslom.
- Spracujeme cesto, ku ktorému primiešame lyžicu vody.
- Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie a pomocou lyžice utvoríme naspodku formy tenkú vrstvu korpusu.
- Takto vypracovaný korpus necháme chvíľu oddýchnuť v chladničke.
- Oba tvarohy vyšľaháme spoločne s kryštalickým erytritolom a citrónovou kôrou.
- Pridáme jedno vajce a proteínový nápoj s vanilkovou príchuťou.
- Hneď ako sa suroviny spoja do hladkého krému, pridáme druhé vajce, ktoré tiež všľaháme do cesta.
- Hotové cesto nalejeme na korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C.
- Pečieme asi 40 minút. Len čo začnú zlatnúť okraje alebo vrch cheesecaku, teplotu stiahneme na 150 °C a pečieme ešte 10 minút.
- Hotový cheesecake necháme vychladnúť a dáme poležať do chladničky aspoň na 2 hodiny, ideálne cez noc (korpus natiahne vlhkosť z cesta a lepšie sa potom krája).