Postup
Na kocky nakrájanú cibuľu opražíme na olivovom oleji, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme bazalku a restujeme. Hneď ako sa mäso zatiahne, podlejeme červeným vínom a dusíme. Keď sa víno vyvarí, pridáme nasekané paradajky, podlejeme a ešte asi 30 minút dusíme. Cuketu nakrájame pozdĺžne na tenké plátky. Najlepšie to ide škrabkou na zemiaky, ale hravo to zvládneme aj nožom. Zapekaciu misu vymastíme maslom, poukladáme plátky cukety, polejeme omáčkou s mletým mäsom, posypeme nastrúhaným čedarom a zalejeme rozšľahaným vajíčkom v smotane. Naukladáme ďalšiu vrstvu cukety, omáčky, čedaru a opäť zalejeme smotanou a vajíčkom. Opakujeme celé znova a končíme vrstvou čedaru a smotany. V predhriatej rúre na 200 stupňov Celzia pečieme asi 30 minút.
Náš tip: Cuketové plátky osoľte a osušte obrúskom. Krásne tak pustia prebytočnú vodu.
Dobrú chuť Vám praje KetoDiet