🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

VIDEO: Najčastejšie hlášky a výhovorky pri chudnutí. Našli ste sa?

1. 1. 2023Tento článok vám zaberie 5 min čítaniaNikola Nevečeřalová

Zajtra začnem! Alebo až v pondelok. A pôjdem konečne behať, lenže dnes má pršať... Tiež občas siahnete po nejakej tej výhovorke, keď sa vám do niečoho nechce? A odkladáte takto aj svoje chudnutie?

Výživoví poradcovia KetoDiet natáčajú video s najčastejšími výhovorkami pri chudnutí.

Zdravo jesť a pravidelne cvičiť začnite hneď teraz

Ako rýchlo schudnúť? Neodsúvajte štart cesty za štíhlejšou postavou. Začnite hneď! V deň, keď sa cítite dobre a ste pozitívne naladení. Prešvihli ste to? A nedohnala vás po Novom roku jedna z najčastejších výhovoriek? Naši výživoví poradcovia Martina Weisserová a Jirko Skála vám obľúbené hlášky názorne predvedú.

 

Najčastejšie výhovorky pri chudnutí

Našli ste sa vo vtipných hláškach? Okrem nich však existujú aj výhovorky, ale tadiaľ cesta nevedie. Keď budete stále hľadať, prečo niečo nejde, schudnúť sa vám nepodarí. Tak ktorá výhovorka brzdí vás?

 

  • Peniaze

Nemôžete chodiť do posilňovne, na pilates alebo kruhový tréning, pretože poplatok za tréning sa vám zdá drahý? Nechcete si objednávať keto diétu, pretože vás to bude stáť ďalšie peniaze? A čo tak si vopred spočítať všetky výdavky a porovnať si priority?

Skúste začať napríklad tým, že si namiesto jedla v reštaurácii, ktoré stojí minimálne 2-krát toľko, čo jedna keto porcia, pripravíte doma obed do škatuľky alebo si vypijete proteínový nápoj. Po ceste do práce si odpustíte kávu so sebou. A vôbec nie je nutné hneď chodiť do posilňovne. Vyrazte ráno do práce na bicykli (ušetríte naraz čas aj životné prostredie) alebo si popoludní obujte bežecké topánky a rýchlou chôdzou alebo poklusom vyrazte von do prírody. To je predsa zadarmo.

Proteínový nápoj na chudnutie KetoDiet zasýti nadlho a ochráni svaly
  • Nemám čas

Jedna z vôbec najčastejších výhovoriek – „Mám dve deti, psa, prácu, domácnosť, nemôžem ísť cvičiť a nemám čas si pre seba urobiť diétne jedlo.“ – Naučte sa ovládať svoj čas a na niektoré veci hovoriť nie. Zorganizujte seba aj svoje okolie.

Vstaňte napríklad o pár minút skôr, naučte sa viesť domácnosť efektívnejšie – rozdeľte úlohy, choďte s kamarátkami na kávu namiesto na 3 hodiny len na hodinu a pol. Nemáte čas si variť? Nie je nič jednoduchšie, ako vyskúšať niektorý z bleskových zdravých receptov na chudnutie alebo si na desiatu dať proteínovú tyčinku.

Proteínová tyčinka s minimom cukru a množstvom bielkovín. Rýchla desiata nielen pri diéte
  • Nie je vhodný čas

Dnes je správny čas na to začať, a to platí nielen pre chudnutie. Urobte to hneď, pretože vždy môže niečo prísť – nečakané finančné výdavky, práca, dieťa atď. Samozrejme, že nebudete začínať, ak máte práve chrípku alebo bojujete s vážnejšou chorobou. Inak neexistuje nijaké ospravedlnenie. Aj po rozchode alebo inej smutnej udalosti môžete zmeniť jedálniček a začať cvičiť. Pomôže vám to navyše zlepšiť náladu.

 

  • Strach zo zlyhania

Vždy tu budú obavy. Aj tí najúspešnejší ľudia sa niečoho boja, majú však odvahu sa strachu postaviť. Vystúpte zo svojej komfortnej zóny. Strach znamená, že pred sebou máte veľký cieľ, ktorý stojí za to dosiahnuť. Berte chudnutie ako výzvu sami pre seba. Keď sa občas pošmyknete, neriešte to. Sme iba ľudia. Každý niekedy urobí chybu.

 

  • Som veľmi mladý/starý

Začať chudnúť môžete v akomkoľvek veku. Mladosť berte ako bonus – máte čas aj zdravie. A ak máte päťdesiat alebo aj viac, nepodceňujte sa. Nikdy nie je neskoro začať. Len si vyberte vhodné cvičenie presne pre vás (skúste napríklad účinné cviky na brucho) a vhodnú diétu. Buďte zase fit vďaka keto diéte.

 

  • Čo si budú myslieť ostatní

Prečo by vám malo záležať na tom, čo si o vás bude kto myslieť? Kolegyňa z práce alebo susedka? Neexistuje žiadny dobrý dôvod, prečo by na vašom chudnutí malo záležať ešte niekomu ďalšiemu. Iste, je fajn mať kamarátku, ktorá vás podporí, alebo partnera, ktorý s vami bude chodiť behať, ale inak je táto výhovorka nanič. Nedovoľte, aby vás negativita druhých odradila.

Chcete byť štíhlejší, ale neviete, čo jesť pri chudnutí?

Zabudnite na tabletky na chudnutie. Jedálny lístok postavte na low carb potravinách a siahnuť môžete aj po proteíne na chudnutie, ktorý vám dodá až 17,5 g bielkovín v jednej porcii, vitamíny, minerály aj vlákninu.

Ako zostaviť jedálniček na chudnutie? Dá sa to aj bez práce

Rozhodnutie zbaviť sa kíl navyše je dôležitý prvý krok. Ako sa však k štíhlejšiemu telu dopracovať jednoducho? Naši odborníci na diétne stravovanie pre vás zostavili hneď tri diétne plány, ktoré vám pomôžu začať.  

Nie ste si istí, do akého diétneho plánu sa pustiť?  

Múdra BMI kalkulačka vám poradí.

Pre presnejšie výsledky doplňte

Zaujíma vás viac o hodnotách BMI? Navštívte našu stránku BMI kalkulačky.

Tento článok stojí za zdieľanie!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pre zdravé stravovanie a pravidelný pohyb má správny zápal. Je aktívna nielen v živote, ale aj na našom blogu, kde sa môžete inšpirovať jej článkami.

Čo je WHR index a prečo je dôležité si ho zmerať?

BMI a WHR. Skratky, o ktorých sa oplatí vedieť viac. Zistite, ktorá je dôležitejšia a prečo môže byť sledovanie výsledku len jednej z nich scestné.
Pozrite sa

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov