💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Zľava 20 % na nákup s kódom 20HAPPY24 📅 Len do nedele.*

5 mobilných aplikácií, s ktorými schudnete ľahšie

9. 8. 2018Tento článok vám zaberie 8 min čítaniaredakcia KetoDiet

V dnešnej uponáhľanej dobe si už asi ťažko predstavíme niekoho bez mobilného telefónu alebo iného inteligentného zariadenia. Všetci ich máme neustále poruke a trávime s nimi niekedy až príliš veľa času, ktorý by sme mohli radšej venovať nejakej prínosnejšej aktivite. Ruku na srdce, kto z nás to nepozná? Každá minca má našťastie dve strany, a tak aj mobilné telefóny, tablety a smart hodinky dokážu zastať pozíciu dobrého sluhu a pomôcť nám v snahe zhodiť nejaké to kilo, nabrať svalovú hmotu, sledovať výsledky a, predovšetkým, hľadať neustále potrebnú inšpiráciu. A ktoré aplikácie vám pomôžu na ceste za lepšou postavou a aktívnejším životným štýlom?

Žena sedí doma na gauči a prezerá si aplikácie na chudnutie vo svojom mobile.

Volume doprava, ide sa športovať!

Nikto z nás nemusí byť práve raketový vedec, aby sa dovtípil, že pohyb neodmysliteľne patrí k zdravému životnému štýlu. Chcete vyzerať lepšie, byť štíhlejší a cítiť sa skvele? Bez športu a úpravy jedálneho lístka úspech zrejme nedosiahnete. Veľkým benefitom pravidelného pohybu je vyplavovanie hormónu šťastia a s ním aj skvelá nálada, ktorá vás potom bude sprevádzať každý deň. Vydesilo vás spojenie šport a každý deň? Niet sa čoho báť! Pohyb je našťastie návykový a postupne, niekedy aj cez ťažké začiatky, si ho zamiluje naozaj každý.

Aplikácia na chudnutie – test KetoDiet: NTC

Populárne appky, ktoré sme otestovali za vás

NTC – Nike + Training Club

Chceli by ste vydareného osobného trénera do vrecka s viac ako 175 tréningmi od profesionálov a športových celebrít úplne zadarmo? Ak áno, NTC Club je presne to, čo potrebujete. Pripravené tréningy sa hodia hlavne na domáce cvičenie. Sami si vyberiete, či sa chcete zlepšovať v silovom tréningu, vytrvalosti a kondícii, mobilite alebo dokonca po novom tiež v joge. Veľkou výhodou je aj voľba lekcií podľa zdatnosti a intenzity. Navyše si môžete vybrať cvičenie s vybavením alebo bez.

Či už začínate, alebo už skúsenosti s cvičením máte, každý si v tejto aplikácii nájde to svoje a cvičenie hravo zvládne. Čerešničkou na torte je hudba, ktorá každý tréning oživí. Slovenčinu táto aplikácia nepodporuje, všetky informácie sú v angličtine, ale nebojte sa, v NTC Clube sú cviky tak skvele znázornené, že cvičenie zvládnete aj bez komentára predcvičujúceho. Aj malý pohyb je vždy lepší ako žiadny, preto je aplikácia šikovná pre všetkých, ktorí chcú cvičenie voliť podľa svojej aktuálnej nálady, kondície alebo únavy. Funguje spoľahlivo, ľahko sa ovláda, je zábavná, núti vás zlepšovať sa takým tempom, aké sami zvládate a zároveň poskytuje takmer neobmedzené možnosti pre váš tréning.   

Je dostupná zadarmo pre iOS i Android.

Aplikácia na chudnutie – test KetoDiet

7 Minute Workout App

Seven Minute Workout je záchranou pre všetkých, ktorí majú pocit, že denne nenájdu viac než pár minút na cvičenie, a to bez potreby dochádzať do fitka. V aplikácii nájdete niekoľko 7-minutových tréningov na dôkladné precvičenie celého tela vrátane kardio tréningu. Zdá sa vám 7 minút málo? Cvičenie si môžete v rámci aplikácie aj niekoľkokrát po sebe zopakovať. Tieto základné malé výzvy s komplexnými cviky sú zadarmo. Ak chcete v rámci aplikácie odomknúť cvičenia jednotlivých partií tela, prípadne náročnejšie cvičenie, môžete to urobiť po zaplatení a upgrade aplikácie na 7 Club. Základná verzia zostáva po celý čas zadarmo.

Základná aplikácia je dostupná pre iOS i Android.

Vyskúšajte tiež...

JEFIT Workout Planner / Tracker

Aplikácií z okruhu fitnes tréningov a domáceho cvičenia je nespočetné množstvo. Na doplnenie môžeme uviesť JEFIT Workout Planner, pre Android Tracker, ktorý je okrem domáceho cvičenia vhodný aj ako inšpirácia do posilňovne.

Je dostupná zadarmo pre iOS i Android.

Sweat: Kayla Itsines Fitness

Veľmi moderná, komplexná a populárna aplikácia je Kayla Itsines Fitness. Zvlášť na sociálnych sieťach na ňu nájdete doslova oslavné ódy. Pravdou však je, že je to jedna z drahších športových aplikácií. Vyskúšať si ju však môžete aj v trial verzii zadarmo. Štíhla vyšportovaná Austrálčanka Kayla je modlou mnohých žien a len na Instagrame má takmer 10 miliónov followerov.

Je dostupná pre iOS i Android

Praktický TIP

Používate smart hodinky alebo športtester na sledovanie športovej aktivity? Alebo chcete cez telefón zadávať svoje pokroky, spálené kalórie, nachodené kilometre a motivujete sa zdieľaním svojich úspechov s priateľmi? Nezabúdajte ani na aplikácie vytvorené práve pre nich. Príkladom sú Endomondo Šport Tracker, ktorý môžete používať bez inteligentných hodiniek, TomTom Sports, ak máte športtestery od spoločnosti TomTom, Fitbit pre rovnomenné športtestery, Garmin Connect pre športtestery Garmin a mnoho ďalších, ktoré vám pomôžu mať aktivitu pod dohľadom.

Naštartujte chuťové poháriky, ide sa jesť!

Ako sme už spomenuli vyššie, šport a správna výživa idú ruka v ruke a jeden bez druhého nemôžu existovať. Pokiaľ o zmene stravovania len začínate premýšľať, stačí zmeniť pár základných vecí, maličkostí, napríklad vynechať zo stravy skryté cukry v nápojoch a začať piť dostatočné množstvo obyčajnej vody. Aj to sa počíta! Postupom času sa dopracujete do fázy, keď budete chcieť sledovať detailnejšie zloženie svojho jedálneho lístka tak, aby vaša snaha dosiahnuť cieľ a schudnúť bola efektívna, zdravá a pokiaľ možno rýchla. Na využívanie nižšie popísaných aplikácií potrebujete poznať svoj približný kalorický výdaj a odporúčaný príjem, ktorý upravíte v aplikácii podľa toho, či chcete schudnúť alebo napríklad naberať svaly. Niektoré z aplikácií ho dokonca pomôžu vypočítať. Jednoduché, však?

Ak sa nebojíte detailov a chcete vedieť viac, teóriu príjmuvýdaja energie si môžete naštudovať v článkoch našej odbornej konzultantky Pavly Staňkovej.

Aplikácia na chudnutie: Kalorické tabuľky

Kalorické tabuľky

Sú priateľom pre všetkých, ktorí chcú mať skutočne dobrý prehľad o tom, koľko kalórií a predovšetkým makroživín (t. j. bielkovín, tukov a sacharidov) v rámci celého dňa v strave prijmú. Aby diéta fungovala a tešili vás reálne výsledky, je dobré tieto informácie poznať. S čím je potrebné počítať? Používanie kalorických tabuliek je časovo náročnejšie a vyžaduje si od vás pravidelné zadávanie informácií do aplikácie. Venovaný čas sa však skutočne oplatí.

Aplikácia funguje na základe nastavenia celkového denného príjmu kalórií korešpondujúceho s nastavením vášho vlastného cieľa. Príjem je následne rozdelený aj do jednotlivých makroživín. S každým jedlom do aplikácie zadávate gramáž a druh potraviny, na ktorej ste si práve pochutnali. Aplikácia všetko zapíše do denného prehľadu a odpočíta hodnoty od nastaveného cieľa. Jednoducho potom uvidíte, koľko kalórií a makroživín máte ešte zjesť, aby ste sa nedostali pod hodnotu svojho bazálneho metabolizmu a základné funkcie tela mohli správne fungovať. Aplikácia zároveň postráži, aby bol kalorický výdaj o niečo vyšší než príjem a dochádzalo tak k žiaducemu úbytku neobľúbené tukového tkaniva.

Skvelé je, že aplikácia je v slovenčine zadarmo a väčšinu potravín z našich obchodov možno ľahko naskenovať pomocou čiarového kódu. Ak v zozname konzumovanú potravinu alebo výrobok nenájdete, jednoducho zadajte hodnoty z obalu ručne. Aplikácia vás týmto krokom prevedie. Uvítate aj sledovanie pitného režimu, čo je predovšetkým v lete nadmieru dôležité. Aj v prípade, že nebudete chcieť používať Kalorické tabuľky dlhodobo, stojí za to ich vyskúšať aspoň na pár dní alebo týždňov. A prečo? Aplikácia sa pre vás stane napríklad práve po skončení diétneho plánu KetoDiet ďalšou pomocnou barličkou na ceste k štíhlej línii. Naučíte sa odhadnúť množstvo jedla, ktoré by ste mali pri snahe schudnúť zjesť. Výsledok vás potom môžete skutočne prekvapiť. Dozviete sa totiž, ako málo alebo moc jete, tým sa vám razom objasní, prečo možno práve vy trpíte problémami s nadváhou.

Je dostupná zadarmo pre iOS, Android i Windows.

Zistite, aký je váš BMI index. Zadajte svoje údaje do našej kalkulačky a výsledky máte za pár sekúnd.

S chuťou do toho!

Či už sa rozhodnete stiahnuť športové appky, alebo sa pustíte do stráženia makroživín, v kombinácii s rozumným prístupom a pevnou vôľou vám uľahčia cestu k vášmu cieľu. Verte tomu, a hlavne verte sami sebe, pretože potom dokážete veci, o ktorých ste si mysleli, že sú nemožné.

Tento článok stojí za zdieľanie!

skupina autorov redakcia KetoDiet

Píšeme pre vás o nových produktoch, o najrôznejších akciách, o vašich premenách alebo napríklad o tom, ako variť zdravo bez zbytočného cukru.

Čo jesť pred a po cvičení pri chudnutí podľa fitnes trénerky

Pozrite sa

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov