🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Máte chuť na sladké aj počas diéty? Vieme, ako sa jej jednoducho zbaviť

22. 6. 2021Tento článok vám zaberie 5 min čítaniaNikola Nevečeřalová

Prenasleduje ma chuť na sladké, ale nechcem porušiť diétu... Čo s tým? Kedy by vás chuť na sladké vôbec nemala prepadnúť a čo robiť, keď vás predsa len doženie? Všetko má svoje jednoduché riešenie, s ktorým kilá neprestanú ísť dole.

Ako sa zbaviť chuti na sladké? Skúste tipy KetoDiet

Ako maškrtiť aj cez diétu, aby sa chudnutie nezastavilo?

Vedeli ste, že pri správne poskladanej a na živiny bohatej redukčnej strave by ste si na prehrešok nemali prakticky vôbec spomenúť? Preto sa pochybným prípravkom na potlačenie chuti na sladké radšej vyhnite. Maximálne vás môže prepadnúť tzv. emočný hlad, ktorý má však s fyziologickými potrebami spoločného len pramálo.

Keď sa však už necháte zlákať sladkým, prípadne slaným nepovoleným jedlom, nikdy by sa tak nemalo stať nad rámec vašich denných jedál. Maškrtenie tak bude výnimočne súčasťou vášho jedálneho lístka. Ale nie pravidelne! Obľúbenú dobrotu si dajte na dopoludňajšiu desiatu alebo na raňajky, a to najlepšie v deň, keď sa chystáte športovať. Potom máte totiž ešte veľa času a príležitostí, aby ste maškrtu spálili.

Čo robiť, keď poruším diétu

Možno ste sa neudržali a neplánovane vás premohla chuť na sladké. Alebo ste sa jednoducho „pošmykli“ na rodinnej oslave, grilovačke či ste neodolali torte vo výklade obľúbenej cukrárne. To sa stane! Netrestajte sa. Urobili ste jeden prešľap a za to vám nikto hlavu neodtrhne. Jednoducho vo svojom diétnom stravovaní pokračujte. Jednou z najčastejších chýb pri diéte totiž je, že snaženie po jednej chybe vzdáte a za pár dní sa rozhodnete začať držať diétu znovu od začiatku. Tým si však spomaľujete metabolizmus a razom sa pre vás stáva hrozbou jojo efekt. Psychická pohoda je navyše, ako hovorí nutričná poradkyňa Martina Weisserová, základom úspešného chudnutia.

Čo maškrtiť pri chudnutí? Zn. Legálne!

Pri vytváraní nových proteínových jedál a nápojov neberieme vaše chute na ľahkú váhu. Preto máme v ponuke diétne dobroty, ktoré vaše chudnutie nepokazia, ale dokonca podporia.

  • Proteínový croissant si môžete dať aj samotný, dá sa natrieť maslom, pokojne aj orieškovým, alebo ho skúste s čokoládovo-orieškovým proteínovým krémom.
  • Obľúbené proteínové tyčinky s mnohými príchuťami a hneď od začiatku diéty. Na svoje si prídete, keď zbožňujete čokoládu, ale aj svieže ovocné príchute. Nezaženú len chuť na sladké, ale aj malý hlad. Navyše ich môžete mať vždy poruke. V kabelke, v zásuvke v kancelárii aj v priehradke v aute.
  • Trendy kapsičky a v nich proteínové pyré. Ktorú príchuť ste už vyskúšali?
  • Rýchly torta! Proteínový mugcake zvládnete za pár minut a přitom je to velká hitparáda.
  • Ďalšie proteínové a nízkosacharidové dobroty na vás čakajú v e-shope.
Čokoládové guľôčky s orechmi KetoDiet. Diétny dezert aj počas diéty

RECEPT na hriešne dobrý, napriek tomu diétny dezert

Ak ste sa dostali už do 3. kroku ketodiéty alebo už máte fázu chudnutia za sebou, môžete si bez výčitiek dopriať čokoládové guľky s orechmi. Verte, že vám v chladničke dlho nevydržia. Ich tajnou ingredienciou je Keto Nutty proteínový krém.

Nie sú čokoláda a oriešky vaši favoriti?

Nájdite si v našom diétnom receptári svoj obľúbený recept.

„Cheating days“ nie sú trestné. Dajte si ich však až po diéte

Máte pocit, že sa váš nenapraviteľne maškrtný jazýček nedokáže vzdať nezdravých dobrôt? Potom ste možno uvažovali, že po skončení diétneho plánu skúsite do svojho režimu vsunúť tzv. „cheating days“. To môže v praxi znamenať, že si vyčleníte napr. jeden deň v týždni, keď môžete zjesť všetko, na čo máte chuť, a v ostatných dňoch sa stravujete v rámci svojho nového aktívneho zdravého životného štýlu. Čo na „podvodné dni“ hovorí odborník na výživu Jiří Skála? „Cheating days sú s prehnaním povedané výstrelkom fitnes nadšencov, a to v zmysle 6 dní počítam všetko na gram presne a v nedeľu alebo po pretekoch vezmem ,mekáč‘ útokom. Z toho je však potom dotyčnému akurát tak nevoľno.“

Pre niekoho môžu tieto dni znamenať zaslúženú odmenu, pre iného vzrušujúce porušenie vlastných nastavených pravidiel. „Jeden extrém je všetko počítať, strážiť sa a zakazovať si. A druhý extrém je pchať do seba všetko, čo mi príde pod ruku, a vôbec nad jedlom nepremýšľať,“ poukazuje na narušenú logiku tohto štýlu stravovania výživový špecialista a dodáva, že ak si to uvedomíte včas, vyhnete sa extrémom v oboch smeroch, a tým nájdete svoj vlastný balans.

Pravidlo 80 : 20 poslúži aj pre udržateľný zdravý životný štýl

Najdôležitejšou vecou, ktorá vás bude zdravým životným štýlom sprevádzať, je sebadisciplína. Ak nechcete zdravo žiť, nepôjde vám to. V opačnom prípade sa oplatí nájsť v stravovaní vlastnú dlhodobo udržateľnú rovnováhu. Môžete sa napríklad skúsiť držať pomyselného pravidlá 80 : 20 – v 80 % jete vyváženú nutrične bohatú stravu a v 20 % máte priestor na prehrešky. Záleží tak len na vašom uvedomení.

Výživový poradca Jiří Skála, ktorý sa okrem iného venuje aj vedeniu kondičných tréningov, dodáva na záver jednu trefnú múdrosť: „Tak ako nás nespasí, keď si dáme raz za čas zeleninový šalát, rovnako tak nás nezabije, keď si sem-tam dáme na oslave tortu alebo pivo.“

Tento článok stojí za zdieľanie!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pre zdravé stravovanie a pravidelný pohyb má správny zápal. Je aktívna nielen v živote, ale aj na našom blogu, kde sa môžete inšpirovať jej článkami.

Vlasy padajú, nechty sa štiepia a pleť sa pri chudnutí kazí? Oživte ich premenou stravy

Vedeli ste, že príliš veľa cukru v strave môže spôsobiť zhoršenie kvality vašej pleti? ktoré potraviny však, naopak, pleti, vlasom či nechtom svedčia? Mrknite sa do nášho článku.
Pozrite sa

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov