🌜 Night Shopping –24 % takmer na všetko* s kódom NIGHT2D4 🌛 Do nedele prebieha tiež 🌸 jarný výpredaj so zľavami až 50 %.

Sezónny jedálny lístok IV: Zimné zapekanie

5. 12. 2018Tento článok vám zaberie 4 min čítaniaNikola Nevečeřalová

Na zimu si vraj podľa kalendára máme ešte pár dní počkať, ale mrazíky nás v uplynulých dňoch nenechali na pochybách, že to tento rok zima so svojou vládou myslí naozaj vážne. Von je skoro tma a nedostatok slniečka aj mrazivé počasie sa odráža na fungovaní celého nášho tela i mysle. Cítime sa viac unavení a telo sa postupne dostáva do stavu pokoja. Zima je preto ideálnym obdobím na najrôznejšie zapekanie. Už len vôňa pečeného jedla vychádzajúca z rúry nás dokáže pocitovo zahriať, a to je to, čo potrebujeme.

Zapečené šampiňóny portobello s mletým hovädzím mäsom, kozím syrom a zeleninou

Kúzleniu v kuchyni sa žiadne medze nekladú. Na zapekanie sa hodí najrôznejšia sezónna zelenina, výborne chutia zapečené huby a mäso v kombinácii s proteínovými cestovinami, syrom či vajíčkom. Ani sladkému sa nemusíte vyhýbať, zvlášť keď je v nízkosacharidových limitoch.

Neviete si rady, čo zapekať počas diéty? Aby sme vám to uľahčili, pripravili sme pre vás recepty hneď na tri jedlá, s ktorými bude zima o niečo hrejivejšia. Nemusíte sa báť, že strávite hodiny pri sporáku, ich príprava je jednoduchá a časovo nenáročná.

Zapečené šampiňóny portobello

Zapečené šampiňóny portobello

Šampiňóny portobello sa od známejších bielych šampiňónov líšia svojím hnedastým klobúčikom a hlavne veľkosťou. Do veľkého klobúčika sa nám toho veľa zmestí, a práve preto je ideálny na zapekanie.

Budeme potrebovať:

  • 4 šampiňóny portobello
  • 200 g mletého chudého hovädzieho mäsa
  • 100 g kozieho syra
  • 4 cherry paradajky
  • 1 červená cibuľa
  • rastlinný olej
  • čerstvý tymian
  • 1 strúčik cesnaku
  • soľ
  • korenie

Ako na to:

Hlavičky šampiňónov si očistíme, vyberieme nožičku a vydlabeme vnútro, nožičku pokrájame na menšie kúsky. Na panvici si rozohrejeme olej, pridáme mleté mäso, tymian, prelisovaný cesnak, osolíme a okoreníme a chvíľu restujeme. K mäsu pridáme vnútro huby a pokrájanú nožičku. Hotovou zmesou plníme klobúčiky šampiňónov, poukladáme na kolieska nakrájanú červenú cibuľu, pokrájané cherry paradajky a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme 25 minút v rúre rozpálenej na 180 °C. Šampiňóny podávame s čerstvým zeleninovým šalátom.

Zapečená proteínová omeleta

Zapečená proteínová omeleta

Skúšali ste už niekedy zapiecť našu proteínovú omeletu? My sme to otestovali a musíme povedať, že v kombinácii so zeleninou a šampiňónmi chutí výborne.

Budeme potrebovať:

Ako na to:

Cuketu pokrájame na kúsky, šampiňóny na plátky, osolíme, okoreníme a spoločne chvíľu restujeme na rozpálenom oleji, pridáme na prúžky nakrájaný list mangoldu, premiešame a dáme do zapekacej misky. V šejkeri si podľa návodu rozmiešame proteínovú omeletu a nalejeme na zmes. Pridáme nakrájané cherry paradajky a posypeme nastrúhaným syrom. Pečieme asi 25 minút pri 180 °C.

Zapečené palacinky s jablkovým tvarohom

Zapečené palacinky s jablkovým tvarohom

Tiež máte radi naše proteínové palacinky? Čo však ich tentoraz skúsiť trochu inak. Napríklad zapečené s tvarohom, jablkami a vlašskými orechmi.

Budeme potrebovať:

Ako na to:

Podľa návodu si pripravíme 3 proteínové palacinky KetoDiet a necháme ich trochu vychladnúť. Medzitým sa pustíme do náplne. Zmiešame tvaroh s nastrúhaným jablkom a pokrájanými vlašskými orechmi. Ak máme kyslejšie jablko, osladíme čakankovým sirupom. Do pripravenej zapekacej misy vložíme prvú palacinku. Uprostred ju po celej dĺžke naplníme tvarohom a z oboch strán prehneme. Rovnako tak pokračujeme s ďalšími dvoma palacinkami. Hneď ako máme palacinky naplnené a poukladané v mise, potrieme ich rozpusteným maslom a dáme zapiecť na 15 minút do rúry na 180 °C, kým nie sú na povrchu ľahko chrumkavé.

Dobrú chuť!

Tento článok stojí za zdieľanie!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pre zdravé stravovanie a pravidelný pohyb má správny zápal. Je aktívna nielen v živote, ale aj na našom blogu, kde sa môžete inšpirovať jej článkami.

Sezónny jedálny lístok III: Jesenné polievky, ktoré zahrejú

Pozrite sa

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov