🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Petra: Boj s nadváhou je mojou životnou témou

17. 10. 2023Tento článok vám zaberie 4 min čítaniaTereza Břízová

S nadbytočnými kilami zápasí od detstva, kedy ju rodičia posielali do kúpeľov na odtučňovacie kúry. Po týchto skúsenostiach v dospelosti skôr rezignovala. Priberala a neriešila to. Prečo sa Petra nakoniec pustila do chudnutia a čo ju čaká na ceste za vysnívanou postavou? Prezrádza v rozhovore.

Petra chudne s KetoDiet

Peťka, prečo ste začali chudnúť?

Boli situácie, keď som pociťovala, že ma nadváha obmedzuje, napríklad zoznamovanie s mužmi alebo nákupmi oblečenia. Pomohlo mi vyplakať sa, zajesť to a zmieriť sa s tým. Mala som „šťastie“, že sa vplyv obezity neprejavil na mojom zdraví. Varovanie lekárov, že je to otázka času a že to drží vek, ma nijako neznepokojovali.

„Pomohlo mi vyplakať sa, zajesť to a zmieriť sa s tým.“

Vo vysokom stupni obezity sa mi podarilo aj prirodzene otehotnieť. Vďaka tehotenskej cukrovke som počas tehotenstva a po pôrode zhodila 30 kg, ktoré som takmer celé opäť nabrala. A s novou rolou mamičky prišli aj prvé úvahy začať so sebou niečo robiť. 

Petra pred KetoDiet a v priebehu chudnutia

Je KetoDiet vašou premiérou?

Pred dvoma rokmi som skúsila proteínovú diétu prvýkrát. Vtedy to boli prvé Vianoce, cez ktoré som nepribrala, ale schudla. Takže KetoDiet pre mňa nebola novinka, skôr istota, že môžem pokračovať a že to bude fungovať. Motiváciou bol už aj môj zdravotný stav. Pri aktivitách so synom som sa rýchlo zadýchavala.

„KetoDiet ma naučila pravidelne jesť, premýšľať o skladbe potravín a že sa to dá robiť inak.“

Aké boli prvé dni s KetoDiet?

Na štart režimu som sa tešila. Pripomenula som si pravidlá aj to, že prvé dni nemusia byť práve príjemné. U mňa to našťastie prebiehalo celkom v pokoji. Jeden večer ma pobolievala hlava a asi dva dni som sa cítila unavenejšia. Inak som bola opäť nadšená, že keto jedlá jednoducho chutia a teším sa na každú porciu.

Ide všetko hladko alebo je ťažké dodržiavať diétny režim?

Zastávam názor, že všetko je o hlave. Ak ste rozhodnutí a presvedčení, tak to musí fungovať. Nemám pocit hladu ani chute na sladké, skôr na slané. Ale sme len ľudia, nebudem klamať, že som sa držala plánu úplne striktne. Občas som ochutnala napríklad plátok kvalitnej šunky. Veľa som sa sústredila na pitný režim, pretože bez neho to nefunguje.

Ktoré naše jedlá máte najradšej?

Úplne najskôr mi zmizli vývarové polievky spoločne s paradajkovou, to je jednoducho TOP. Potom proteínové tyčinky a nápoje. Bolo super jedlá kombinovať, ako človek potreboval – cez týždenný zhon „rýchlovky“, ktoré som hneď zjedla, a cez víkend som si varila dobroty na tanier.

Petra má najradšej:

Recept – tekvicová omáčka s proteínovými špagetami

Skúste niektoré z našich receptov

Na vašich webových stránkach sú úžasné recepty. U mňa to na plnej čiare vyhrali tekvicová omáčkacestoviny so špenátom. Nadchla ma aj facebooková skupina Moja KetoDiet. Našla som tam veľa inšpirácie, ako variť bežné jedlá, ale zdravšie. Napríklad Kinder rezy –⁠ paráda! To vám ani nepripadá, že ide o diétu. A ďalší bonus: všetko je za chvíľu hotové. Nestojíte v kuchyni dve hodiny.

Pridajte sa k nám

Ešte nie ste členom skupiny Moja KetoDiet na FB? A viete, aká je to škoda? Prichádzate o veľa skvelej inšpirácie a božské recepty. Nahliadnite.

Stať sa členom Moja KetoDiet

Ako ste spokojná s doterajšími výsledkami?

Som veľmi rada, že sa mi podarilo pohnúť s váhou a zlepšiť si zdravie. Zadýchavanie zmizlo a synovi konečne stačím. Mám však pred sebou ešte veľa práce. Chcem zlepšiť svoj zdravotný stav a zvýšiť si sebavedomie. Nie je nič príjemnejšie, než keď si zmenu začne všímať okolie. Moja cesta sa nekončí, ale začína.

Aká bola Peťa pred KetoDiet? Aká je dnes?

Pred KetoDiet som bola večne unavená, vyčerpaná, bez elánu. Neriešila som životný štýl ani jeho vplyv. KetoDiet ma naučila pravidelne jesť, premýšľať o skladbe potravín a že sa to dá robiť inak. A hlavne, že keď to zmeníte, naozaj to funguje.

 

Foto: KetoDiet

Tento článok stojí za zdieľanie!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Ako správny copywriter zásobuje náš blog novinkami zo sveta proteínovej diéty, rozhovormi o chudnutí a článkami z oblasti aktívneho životného štýlu.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov