Sladké lasagne s tvarohom a jablkami

Sladké lasagne s tvarohom a jablkami – recept KetoDiet
Sladké lasagne s tvarohom a jablkami – recept KetoDiet

Sladké lasagne s tvarohom a jablkami – recept KetoDiet

Sladké lasagne s tvarohom a jablkami – recept KetoDiet

Jemný tvaroh, voňavá škorica, šťavnaté jablká a chrumkavé orechy. To celé zapečené medzi plátkami lasagní. Túto bombu jednoducho musíte skúsiť.  

Sladké lasagne s tvarohom a jablkami – recept KetoDiet

Na sladké lasagne potrebujeme

Proteínové cestoviny – lasagne40 g
Zelené jablko380 g
Tvaroh polotučný (vanička)250 g
Vajce1 ks
Psyllium2 g
Škorica mletá2,5 g
Čakankový sirup20 g
Vlašské orechy30 g
Kokosový olej20 ml
Erytritol práškový8 g

Nechcete vážiť?

  • 40 g proteínových lasagní = 4 plátky
  • 380 g zelených jabĺk = 3 menšie jablká
  • 2 g psyllia = 1 čajová lyžička
  • 2,5 g škorice = 1 čajová lyžička
  • 20 g čakankového sirupu = cca 2 polievkové lyžice
  • 30 g vlašských orechov = cca 2 malé hrsti
  • 20 ml kokosového oleja = cca 2 polievkové lyžice
  • 8 g práškového erytritolu = cca 1 polievková lyžica

Ako pripravíme sladké lasagne

  1. Tvaroh zmiešame s vajcom a lyžicou čakankového sirupu.
  2. Jablká olúpeme, nastrúhame a zmiešame s nasekanými vlašskými orechmi, lyžicou čakankového sirupu, lyžičkou psyllia a lyžičkou škorice.
  3. Zapekaciu misku si potrieme kokosovým olejom a vrstvíme postupne proteínové lasagne – tvaroh – jablká – lasagne – tvaroh atď.
  4. Navrch potrieme tvarohom, naukladáme na plátky nakrájané jablko a posypeme škoricou. 
  5. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C cca 30 – 35 minút. 
  6. Po upečení posypeme erytritolom rozmixovaným na prach.

Makroživiny a energetická hodnota

Celková energetická hodnota pokrmu na 1 porciu:1 543 kJ/ 369 kcal
Bielkoviny17 g
Sacharidy28,5 g
Tuky18,4 g
Vláknina16,8 g

Videorecept na sladké lasagne

Ako tieto sladké lasagne ešte vylepšiť?

  • Tvarohovú zmes ochuťte:  
    Do tvarohu môžete pridať odmerku vanilkového proteínu – zvýšite pomer bielkovín aj sladkosť bez ďalších kalórií navyše.
  • Jablká ľahko poduste:
    Ak ich chcete mäkšie a sladšie, môžete ich krátko podusiť so škoricou ešte pred zmiešaním s ostatnými surovinami – vznikne tak trochu „lekvárovejšia“ náplň.
  • Posýpka navrch:
    Namiesto len rozmixovaného erytritolu môžete navrch dať aj pár nasekaných orechov alebo proteínovú posýpku (napr. orechy + kokosová múka + erytritol + trochu kokosového oleja). Bude to chrumkavejšie.
  • Servírovanie sladkých lasagní:  
    Skvelé budú s trochou gréckeho jogurtu alebo kyslej smotany, prípadne poliate čakankovým sirupom.  

Použité produkty

Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept

Autorka keto receptov Monika Randárová

Autorka skvelých keto receptov miluje varenie, pečenie a natáčanie videí. To, ako o jedle premýšľa, vás bude baviť a inšpirovať.

Ďalšie recepty nielen s jablkami:

Proteín rovno do e-⁠mailu

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov