🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

VIDEO: Naozaj viete, čo je ketodiéta? Nakuknite s nami pod pokrievku a zistíte to

28. 1. 2021Tento článok vám zaberie 3 min čítaniaNikola Nevečeřalová

Začali ste na Nový rok chudnúť, ale kilá nejdú dole tak rýchlo, ako ste si priali? Čo tak namiesto vlastnej naordinovanej diéty skúsiť overenú diétu zostavenú odborníkmi? Splňte si svoje predsavzatie vďaka ketodiéte. O čo konkrétne ide, zistíte v našom novom videu.

Výživoví poradcovia KetoDiet Martina Weisserová a Jiří Skala pri natáčaní videa o keto diéte.

Pojmy, ako sú ketodiéta, proteínové diéta, bielkovinová diéta alebo ketogénna strava, ste už určite počuli. Viete však, čo si pod nimi predstaviť a že vám môžu ľahko pomôcť od (povianočných) kíl navyše?

Koniec mýtov. Čo presne je ketogénna diéta?

V našom videu vám skúsení výživoví poradcovia Martina Weisserová a Jirko Skála načrtnú, o čo ide, keď sa povie ketodiéta. Medzi ľuďmi o nej totiž koluje veľa mýtov, ktoré vám však k štíhlejšej postave práve dvakrát nepomôžu. Ako docieliť, aby sa ketodiéta stala skvelým odrazovým mostíkom k trvalej zmene stravovacích návykov?

Princíp ketodiéty spočíva v tom, že v strave obmedzíme sacharidy. A to nielen jednoduché cukry, ale aj komplexné sacharidy, ako sú napr. obilniny, zemiaky, ryža, cestoviny či strukoviny, vysvetľuje Martina Weisserová.

Ketogénna strava je založená na vyššom príjme zdravých tukov, ako sú napr. orechy, avokádo, semienka, oleje lisované za studena a ryby. Dôležité je strážiť si aj dostatočný príjem bielkovín. Denne by sa mal pohybovať okolo 1,2 ‒ 1,4 g na 1 kg ideálnej telesnej hmotnosti,“ dopĺňa výživová poradkyňa.

Vedeli ste, že:

  • V ketodiéte by ste za deň nemali zjesť viac ako 50 g sacharidov?
  • 60 ‒ 80 % z celkového energetického príjmu tvoria v ketodiéte tuky?
  • Bielkovín sa nemusíte obávať. Pri ketodiéte ich za deň zjete 1,2 ‒ 1,4 g na 1 kg svojej ideálnej hmotnosti?

Ako s ketodiétou začať?

Nie je to taká veda, čo poviete? Pustiť sa do ketodiéty môžete pokojne hneď. Stačí si správne poskladať povolené potraviny, alebo si jednoducho vybrať jeden z troch diétnych plánov, ktoré pre vás zostavili naši nutričné odborníci. Ku každému plánu dostanete navyše brožúrku, ktorá vás bude sprevádzať úspešným chudnutím.

Nie ste si istí, ktorý z diétnych plánov zvoliť?

Nechajte to spočítať našu šikovnú BMI kalkulačku alebo sa obráťte na výživové poradkyne, ktoré vám sú k dispozícii ZADARMO.

Chcete sa o ketodiéte dozvedieť ešte viac?

Na našom webe nájdete podrobné, ale jednoduché vysvetlenie k všetkému, čo vás o nej zaujíma. Mrknite sa napríklad na:

Tento článok stojí za zdieľanie!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pre zdravé stravovanie a pravidelný pohyb má správny zápal. Je aktívna nielen v živote, ale aj na našom blogu, kde sa môžete inšpirovať jej článkami.

Prerušovaný pôst jednoducho alebo všetko, čo o ňom potrebujete vedieť

Než si budete môcť pustiť ďalší diel nášho nového videoseriálu, začítajte sa napríklad do výdatného článku o prerušovanom pôste.
Pozrite sa

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov