🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Mala som strach, ale chudnutie išlo ako po masle

19. 12. 2022Tento článok vám zaberie 5 min čítaniaTereza Břízová

Svoju snahu schudnúť Katarína už vzdala. Potom však prišli zdravotné problémy, ktoré ju prinútili poriadne sa do diéty obuť. Počas niekoľkých týždňov prešla neuveriteľnou redukčnou premenou. Jej príbeh môže inšpirovať aj vás.

Katarína schudla s proteínovou diétou KetoDiet

K nadváhe pomaly, ale iste

Na vysokej škole a nejaký čas po nej som mávala celkom normálnu váhu (pri výške 162 cm sa pohybovala medzi 53 – ⁠58 kg). Keď som potom začala pracovať, kilá išli pomaly a pomerne nepozorovane hore s tým, ako pribúdal stres a ubúdal pohyb. Potom prišli dve tehotenstvá, pri ktorých som opäť pribrala – s prvým synom 17 kg, s druhým síce „len“ 10 kg, ale po prvom som nezhodila skoro nič. To už som sa necítila dobre.  

Skúšala som aj schudnúť – jedla som malé porcie, často a zdravo, každý deň som mala pohyb (bicykel, eliptický trenažér, posilňovanie, aerobik). Vydržala som asi 4 mesiace, no váha neklesla ani o pol kila. Tak som to vzdala úplne.

Katarínu prinútili schudnúť zdravotné komplikácie

Poslednou kvapkou boli zdravotné komplikácie

Vlani som začala mať zdravotné problémy – boleli ma bedrá. Išla som k ortopédovi a diagnóza znela jasne: dysplázia oboch bedier a artróza 3. stupňa. Problémy sa aj napriek liečbe a rehabilitácii stále zhoršovali. Prestali mi zaberať lieky proti bolesti.

Nespala som, neprešla ani pol kilometra bez odpočinku. A bez pohybu išli kilá stále pomaly hore.  

Tento rok v máji som začala riešiť operáciu (totálnu endoprotézu). Termín som dostala na koniec septembra. Hľadala som rôzne informácie o operácii a okrem iného som sa dozvedela, že každé kilo pôsobí na bedrá (i implantát) váhou troch kíl. Nadváha výrazne skracuje čas, počas ktorého vám umelý bedrový kĺb vydrží – jednoducho sa skôr opotrebuje. Navyše sa operovaná noha nesmie pomerne dlho zaťažovať a nejako som si nedokázala predstaviť, že svoju váhu (dopracovala som sa až na 88 kg!) budem „ťahať“ na barlách. A to bola posledná kvapka. Rozhodla som sa, že váha musí ísť dole.

KetoDiet diétny plán INTENSE pre vysokú nadváhu

Aký diétny plán si Katarína vybrala?  

Pracujem ako lektorka angličtiny a od svojej študentky som sa dozvedela o KetoDiet. Ona sama bola veľmi spokojná a podobnú skúsenosť mala aj jej teta. Trochu som pátrala na internete, vybrala si diétny plán INTENSE a objednala jedálniček na prvý mesiac. Dňa 31. mája prišiel balíček a od 1. júna som začala.

Prezrieť balíček INTENSE

Na začiatku boli pochybnosti a obavy

Mala som trochu strach, ako chudnutie pôjde. Po predchádzajúcich skúsenostiach som myslela, že bez pohybu to bude problém. Vzhľadom na zdravotné problémy som zvládala len cviky na posilnenie stredu tela a svalov okolo panvy a stehien – jednoducho to, čo budem potrebovať na rehabilitáciu. Bála som sa, či diétny režim vôbec vydržím.  

Najprv som bola trochu hladná, ale to sa čoskoro vyrovnalo. Prvú fázu som držala cca 5 týždňov a naozaj poctivo, druhú som si trochu natiahla – tá ma bavila najviac. Tretiu som mala takú kombinovanú (zaraďovala som 2 – 3 svoje jedlá denne). Vyhovovalo mi totiž, aká je príprava proteínových jedál jednoduchá a rýchla. Bola som lenivá niečo si vymýšľať a chystať sama.

Podpora a motivácia na Facebooku

Veľmi mi pomohla aj facebooková skupina Moja KetoDiet. Našla som tam odpovede na všetky svoje otázky a tiež množstvo skvelých receptov, ktorými sa dá spestriť jedálny lístok.  

Keď dôjdu nápady na varenie, inšpirujte sa ďalšími low carb receptmi.

Medzi produktmi KetoDiet má Katarína svojich obľúbencov

Mám veľa obľúbených produktov a rozhodne si ich budem objednávať aj po skončení diéty. Veľmi mi chutia a sú praktické, keď potrebujem nejakú rýchlovku.  

Medzi moje najobľúbenejšie patria:

Nový šatník. A skvelý pocit

Diétu som pôvodne plánovala na 12 týždňov, ale naozaj ma bavila a užívala som si ju, takže som si ju predĺžila až do operácie.  

So svojou premenou som neskutočne spokojná. Baví ma reakcia ľudí, ktorí ma dlhší čas nevideli – „Ty si úplne iný človek!“ Musela som obmeniť šatník a nakúpiť nové oblečenie, čo sú však krásne starosti. Nádhera je, že supersťahujúcu tvarujúcu spodnú bielizeň som zahodila, pretože zo mňa padá. A minulý týždeň som našla v skrini takú relikviu – šaty, v ktorých som promovala, keď som mala 23 rokov (veľkosť 36!) – a vošla som sa do nich. Ten pocit je neopísateľný.  

Som už niekoľko týždňov po operácii a stále chudnem. Nakoniec je moje BMI na normálnej hodnote. Snažím sa jesť podobne, ako som bola zvyknutá v priebehu diétneho plánu, strážim si sacharidy, ale jem naozaj všetko, aj čokoládu – ale len v občas a v rozumnom množstve. A už nikdy sa nechcem vrátiť k váhe „pred KetoDiet“.

Katarína pred začiatkom chudnutia a po KetoDiet

Aké je vaše BMI?

Podľa zadaných údajov vám hodnotu BMI (body mass indexu) prezradí naša BMI kalkulačka.

BMI kalkulačka

Dokážete to aj vy. Stojí to za to

Ak váhate, či do toho ísť – jednoznačne áno. Stojí to za to! To nadšenie, keď sledujete, ako čísla na váhe idú dole. Keď vás pochváli kamarátka, ako vám to pristane. Keď si kúpite nové džínsy a za mesiac vám padajú. Keď sa vám zlepší zdravie. To je jednoducho skvelý pocit. A keď som to dokázala ja, tak vy určite tiež.

Katarína sa po KetoDiet cíti skvele.

Ako sa Kataríne zmenil život?

Cítim sa skvele, mám viac energie, naučila som sa jesť pravidelne a zdravo, konečne sa postavím pred zrkadlo a som spokojná s tým, čo vidím. Ešte ma čaká operácia druhej nohy a verím, že potom budem môcť zaradiť aj nejaký šport (môj obľúbený bicykel a možno aj lyže). Myslím, že to mám konečne dobre nastavené v hlave. Viem, čo už nikdy nechcem. A nebudem sa rúcať z toho, ak váha pôjde trochu nahor. Viem totiž, čo mi pomôže zase ju poslať dole.

  A najväčšia odmena? To, že sa na mňa manžel zase pozerá obdivne a neustále mi hovorí, aká som pekná a že ma miluje.

Tento článok stojí za zdieľanie!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Ako správny copywriter zásobuje náš blog novinkami zo sveta proteínovej diéty, rozhovormi o chudnutí a článkami z oblasti aktívneho životného štýlu.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov