🌸 Jarný výpredaj až –50 % 🌸 Tiež môžete využiť ⚡ bleskovú zľavu 20 % na všetko nezľavnené.* Len do štvrtka s kódom FLASH20SALE

Jitka Zelenková: Každý začiatok je ťažký, nesmiete sa nechať odradiť

14. 11. 2019Tento článok vám zaberie 4 min čítaniaredakcia KetoDiet

Jitka Zelenková je preslávená svojím zamatovým hlasom a živelnou energiou s pozitívnou aurou, ktorú neustále šíri okolo seba. Aké tajomstvo stojí za jej pozitívnym prístupom a neustálym úsmevom? Aká je jej bežná strava, čím najradšej zhreší a ako jej pomáha KetoDiet?

Chudnúca premena s keto diétou – Jitka Zelenková

Jitka, vy neustále sršíte energiou a rozdávate úsmevy na všetky strany. Hovorí sa o vás, že ste živel. Ako to robíte?

Snažím sa obklopovať samými milými a pozitívne naladenými ľuďmi. To je úplný základ. Naopak, zo svojej blízkosti eliminujem pesimistov. Snažím sa mať radosť z každého okamihu života, stále sa učím nepodstatné veci hádzať za hlavu a tiež milujem svoju prácu. Keď sa toto všetko spojí, prichádza dobrá nálada. Ale ako každý normálny človek, aj ja mám niekedy náladu zlú, to je normálne. Ale u mňa to nikdy netrvá dlho.

Dobíjate energiu aj športom? Aké športy máte najradšej a aké, naopak, príliš nemusíte?

Od prírody som veľmi lenivý a pohodlný človek. Ale život je pohyb a ja mám rada hlavne pohyb v prírode. Teda v zime jazdím na bežky, ale len tak zľahka rekreačne si idem po krajine. Na jar a na jeseň sa prejdem s palicami na nordic walking a takisto mám veľmi rada jazdu na bicykli. Už desať rokov každoročne navštevujem na tri týždne třeboňské kúpele Aurora, kde sa dávam dokopy po celej predchádzajúcej sezóne. Zamilovala som si Třeboň natoľko, že som sa tam spriatelila s kopou kamarátov nielen priamo v Aurore, ale napríklad aj pri rybníku Svet aj v ďalších kútoch. Mám to tam jednoducho rada.

Čomu ste sa venovali v lete?

Na rozdiel od minulého leta, keď som pre Supraphon natáčala svoj najnovší album Intimity, som si tento rok užila slniečko a prázdniny naplno! Okrem spomínanej Třebone som si opäť zašla na pár dní do úžasných maďarských termálov, podarilo sa mi navštíviť aj moju milovanú Krétu a u nás v Česku bolo také krásne leto, že som bola šťastná aj tu.

S príchodom chladnejších jesenných dní mnoho ľudí mení stravu. Je nejaký rozdiel medzi vaším letným a jesenným jedálnym lístkom?

V zásade ani veľmi nie. Mám rada ľahké jedlá, to znamená šaláty, morčacie mäso, ryby, ovocie a zeleninu. Snažím sa jesť celý život zdravo a mám to šťastie, že mi to chutí. Ale, samozrejme, z času na čas zhreším, to je logické. V lete si rada dám zmrzlinu a niekedy zjem aj celú pizzu! Takisto mám veľmi rada sladké. Už pár rokov ma zachraňuje ketodiéta. Keď je najhoršie a cítim, že už som to so svojimi prehreškami prehnala, nasadím kúru a musím povedať, že mne osobne to veľmi pomáha.

Ako vo svojom nabitom režime celkovo zvládate stravovanie? Baví vás vyčíňať v kuchyni, alebo ste radšej na pódiu a varenie prenechávate iným?

Do reštaurácií chodím minimálne, keď mám čas, tak si varím. Ale často som na cestách a tak je to niekedy so stravovaním zložitejšie. Zvlášť v noci, keď sa vraciam domov z vystúpenia a už nie sú otvorené ani tie reštaurácie. Vždy, keď niekam idem, vozím si so sebou ketokoktejl, aby som sa nemusela pchať bagetami z benzínok.

Ku KetoDiet sa rada vraciate. Čím vám práve naša proteínová diéta toľko vyhovuje?

Tým, že mi absolútne funguje!

Aké ketodobroty sú vaše obľúbené?

Tak to vám poviem úplne presne. Proteínová kaša, vynikajúci chlieb, smoothie, tyčinky (veľmi praktické na zájazdy) a paradajková polievka. To sú naozaj dobroty!

Fotografie: Lenka Hatašová, KetoDiet

Tento článok stojí za zdieľanie!

skupina autorov redakcia KetoDiet

Píšeme pre vás o nových produktoch, o najrôznejších akciách, o vašich premenách alebo napríklad o tom, ako variť zdravo bez zbytočného cukru.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov