🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Diéta bez jojo efektu alebo Ako schudnúť a už nepribrať

30. 3. 2021Tento článok vám zaberie 3 min čítaniaTereza Břízová

Investovali ste veľa energie do chudnutia, dali ste nadváhe pekne na frak a teraz... Kilo po kile sa vaše telo zase mení do nelichotivej podoby? Potom vás dobehol strašiak s názvom jojo efekt. Odpálkujte ho raz a navždy. Prezradíme vám ako.

Žena si meria obvod bokov

Ako to už býva, o všetko pekné sa treba starať. Ani štíhla postava nie je samozrejmosťou. Zlé stravovacie návyky a nedostatok pohybu sa logicky musia niekde prejaviť.


Vrátiť sa späť k starým zvykom a čakať, že to vaše telo nezistí, je ako veriť na rozprávky.


Úbytok na hmotnosti je výsledkom silnej vôle a čo si budeme nahovárať, koľkokrát aj tvrdej driny. Potom však povolíte uzdu a nadváha je späť. Veľakrát so sebou prinesie ešte pár kíl navyše, potvora. Vy však môžete tento kolotoč zastaviť.

Ako schudnúť bez jojo efektu

Možno máte strach, že ak nechcete svoju pôvodnú váhu nabrať späť, musíte diétny režim držať na veky vekov. Tak to rozhodne nie je. Najprv si oddeľme 2 vecichudnutieudržanie si existujúcej hmotnosti. Ak dodržíte tieto zásady, jojo efekt vás obíde oblúkom.

Chcem schudnúť
Dodržujete vyváženú redukčnú stravu (napr. ketodiétu).
Opatrne začínate s pohybom (striedate aeróbne a anaeróbne aktivity).
Nehladujete! Súčasťou jedálneho lístka je tiež dostatok zeleniny a zdravých tukov. Pravidelne pijete.
Udržujete sa v psychickej pohode. Preč so stresom!
Dbáte na dostatočný a kvalitný spánok.
Chcem si udržať existujúcich váhu
Dodržujete vyvážené zdravé stravovanie (napr. nízkosacharidový štýl stravovania).
Šport je bežnou súčasťou vášho života (minimálne 3-krát za týždeň).
V rozložení stravy stavte na pravidlo 80 : 20 (zjednodušene: až v 20 % môžete „zhrešiť“).
Udržujete sa v psychickej pohode. Preč so stresom!
Dbáte na dostatočný a kvalitný spánok.

V našom článku sa dozviete, že jojo efekt spôsobuje jediná chyba. Robíte ju tiež?


Existuje diéta, po ktorej sa nadbytočné kilá nevrátia?

Nevhodná diéta je každá, pri ktorej trpíte hladom a neurčíte si správne stravovacie návyky. Hneď po jej skončení nadviažete na preddiétne stravovanie, vaše telo si logicky uloží každý tuk na horšie časy. Čo keby zase prišli? A ony prídu, pretože opäť priberiete a opäť budete premýšľať, ako schudnúť. Dostávate sa tak do začarovaného kruhu.

Zvoľte efektívny spôsob chudnutia. Pri diétnych plánoch KetoDiet jete pravidelne 5-krát denne. Proteínové jedlá a nápoje dopĺňate o zeleninu, zdravé tuky a vybrané druhy ovocia, dodržiavate pitný režim.

Ide o premyslený redukčný jedálny lístok zložený z 3 jednoduchých krokov. V 1. kroku znížite príjem sacharidov na minimum a necháte telo čerpať energiu z vlastných tukových zásob. V 2. kroku začnete do svojej stravy zaraďovať bežné jedlá bohaté na bielkoviny. Telo zároveň postupne adaptujete na príjem komplexných sacharidov. V 3. kroku stabilizujete svoju hmotnosť a utužujete pravidelnosť, ktorá vás bude sprevádzať aj po diéte.

Zabudnite na mýtus, že proteínová diéta vedie zákonite k jojo efektu. Úprimne? Je to len o vás. Nadviažte na diétny plán racionálnym stravovaním, hýbte sa a starajte sa o seba. Takéto jednoduché to naozaj je!

Chudnutie s ketodiétou

Ak sa chcete pustiť do chudnutia s proteínovou diétou a nie ste si istí, ktorý diétny plán si zvoliť, zadajte svoje údaje do našej BMI kalkulačky. K dispozícii máte tiež naše výživové poradkyne. Môžete s nimi prebrať svoje pochybnosti a opýtať sa na čokoľvek v súvislosti s chudnutím.

Spočítajte si BMI index

Pre presnejšie výsledky doplňte

Zdravé recepty po skončení diéty

Schudli ste a premýšľate, čo budete teraz variť? Osviežte svoj jedálny lístok niektorým z našich receptov po ukončení diéty.

Tento článok stojí za zdieľanie!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Ako správny copywriter zásobuje náš blog novinkami zo sveta proteínovej diéty, rozhovormi o chudnutí a článkami z oblasti aktívneho životného štýlu.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov