🌸 Jarný výpredaj až –50 % 🌸 Tiež môžete využiť ⚡ bleskovú zľavu 20 % na všetko nezľavnené.* Len do štvrtka s kódom FLASH20SALE

Báječné výsledky chudnutie

15. 5. 2018Tento článok vám zaberie 5 min čítaniaredakcia KetoDiet

Volám sa Zdeněk, mám 32 rokov a keď som začal chudnúť s KetoDiet, vážil som 123,8 kg. Dosť príšerné číslo, však? Prvý impulz, že musím niečo zmeniť, prišiel na svadbe môjho kamaráta. Ráno som sa prebral a nebolo mi vôbec dobre. Preto som sa rozhodol, že prestanem piť alkohol. To však nebolo to jediné, čo som mal v pláne zmeniť. Od svojej mamy som sa dozvedel o ketodiéte, vďaka ktorej sa jej podarilo schudnúť do plaviek. Po večeroch som si hľadal všetky informácie o tejto diéte a nasledujúci víkend som si ju objednal. Vzhľadom na moje povolanie som si vybral proteínové nápoje.

Zdeněk v spodnom prádle pyšne ukazuje svoje telo. Vďaka KetoDiet schudol.

Teraz to vyjde!

V živote som držal diétu niekoľkokrát. Ale viete, ako sa tá rozprávka končí. Schudnúť sa mi podarilo, ale po veľmi krátkom období som zase všetko nabral naspäť. Aká bola moja strava pred proteínovou diétou? Čipsy, údeniny, crossainty, a to hlavne vo večerných hodinách. V práci som pil sladené limonády a s alkoholom som tiež nešetril. Denne som večer vypil 3 pivá a fľašu vína. Od keto diéty som mal vysoké očakávania a sám sebe som veril, že tentoraz to dám.

Začať hneď a je to!

Nemohol som sa dočkať, až mi príde balíček KetoDiet. Začal som hneď na druhý deň. Nemá zmysel otáľať a hovoriť si: Začnem zajtra a až dojem toto a tamto. Alebo až po tejto akcii a podobne... poznáte to!  Najlepšie je začať hneď a je to. V práci som informoval kolegov o mojom chudnutí, dohovoril som si kontrolné dni na váženie a išlo sa na vec. Viditeľné výsledky pre mňa boli veľmi motivujúce, obzvlášť v prvých 14 dňoch, než si na prísun kokteilov zvyknete. Potom už išlo všetko ľahko, nedotkol by som sa ničoho iného než kokteilu, povolenej zeleniny, pár olív alebo orechov. Nerobilo mi problém ísť s kolegami do môjho obľúbeného fastfoodu. Nič to so mnou nerobilo, chute sa nedostavili a zostal som len pri svojom proteínovom nápoji a káve.

S pohybom k lepším výsledkom

Po prvom kroku diétneho plánu som sa cítil fantasticky. Aj keby som zostal na tejto hmotnosti, bol by som maximálne spokojný. Poslúchol som príručku, ubral jeden kokteil a pridal jedno jedlo bohaté na bielkoviny. Úbytky na váhe sa spomalili, a preto som pridal pohyb 4x v týždni (spinning, beh). No, nie som žiadny trochár, ja viem, ale naozaj som bol veľmi motivovaný. Po druhom kroku sa dostavila ešte väčšia motivácia na ďalší krok. Záver chudnutia bol úplne v pohode, 2x kokteily, ktoré mi veľmi chutili, a 3 jedlá bohaté na bielkoviny. Hýbal som sa 5x týždenne. Skvelé! Trochu som sa obával blížiacich sa Vianoc, pretože som už nemal svoje kokteily. Ale vďaka tomu, že sa venujem denne minimálne hodinu aktívnemu pohybu, sa žiadne priberanie nekonalo.

Moje ďalšie plány?

Moja ideálna hmotnosť by k mojej výške mala byť 75 až 80 kg, mne však k mojej postave bude stačiť 85 kg. To je ešte asi 5 kg dole, ktorých sa zbavím pomocou športu. Ale pretože mi kokteily a jedlá KetoDiet tak zachutili, vo februári si ich po menšej pauze zase objednám. A čo pre mňa bolo najväčšou motiváciou? Že som nechcel stráviť svoje najlepšie roky života s 50 kg nadváhy. Chcel som sa aktívne venovať deťom a nakupovať oblečenie v normálnych obchodoch a nielen XXXL.

Mojím snom bolo zažiť na vlastnej koži preteky SPARTAN. Bohužiaľ, to nikdy nebolo v mojich silách. Teraz už áno, a preto som sa prihlásil. Veľmi sa teším. Čo je však najlepšie? Cítim sa skvele, nepotíte sa a mám plno energie. Pár neprajných známych mi veštilo, že mi po tejto diéte odíde pečeň atď. Čistý nezmysel. Pred Vianocami som bol na preventívnej prehliadke a všetky výsledky dopadli výborne. Záverom by som chcel len dodať, že KetoDiet mi úplne zmenila stravovacie návyky a chute. Na kedysi moje obľúbené čipsy, údeniny, pivo alebo víno si už ani nespomeniem. Naopak, vyžívam sa v zdravej a čiastočne aj bezlepkovej strave.

A čo na Zdeňkove skvelé výsledky hovorí nutričná poradkyňa KetoDiet Martina Weisserová?

Rýchlosť chudnutia je veľmi individuálna záležitosť. Či budeme chudnúť ľahko alebo ťažko závisí od zdravotného stavu, veku, doterajších stravovacích návykov, pohybu, ale aj od psychiky každého z nás. Zdeněk je mladý zdravý muž, ktorého životospráva bola veľmi zlá. Telo zareagovalo na zmenu rýchlo a nadbytočných kilogramov sa ľahko zbavil. Ako sám píše, k diéte pridal aj dostatok pohybu. Po celé obdobie redukcie bol jeho prístup pozitívny a aj preto je výsledok taký úžasný. Najdôležitejšie však je, že prehodnotil prístup k svojmu životu. Pochopil, že musí natrvalo zmeniť svoje pôvodné stravovacie návyky. Len tak si môže svoju novú hmotnosť udržať aj v budúcnosti. A ja verím, že sa mu to bude aj naďalej dariť.

Tento článok stojí za zdieľanie!

skupina autorov redakcia KetoDiet

Píšeme pre vás o nových produktoch, o najrôznejších akciách, o vašich premenách alebo napríklad o tom, ako variť zdravo bez zbytočného cukru.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov