💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Zľava 20 % na nákup s kódom 20HAPPY24 📅 Len do nedele.*

VIDEO: Nemáte čas na cvičenie? Zistite, ako efektívne začať doma

23. 3. 2021Tento článok vám zaberie 2 min čítaniaNikola Nevečeřalová

Nemáte na cvičenie dostatok času? Verte, že ho netreba toľko, koľko si myslíte. Nemusíte sa 4-krát týždenne potiť hodinu v posilňovni. Skúste to inak. Choďte aktívnemu pohybu naproti, a to s úplne bežnými činnosťami. Že sa dá schudnúť pri umývaní? To si píšte!

Nemáte čas na cvičenie? Zistite, ako efektívne začať doma

Ako jednoducho začať cvičiť doma

Vysávanie, žehlenie, umývanie, cesta s nákupom či roztancované varenie. Aj tak sa dá schudnúť. Pustite sa do pravidelného upratovania s vervou a čoskoro uvidíte prvé výsledky. Čo tak pevnejšie stehná a paže „bez práce“? Hneď ako zistíte, že pri vysávaní spálite rovnaké množstvo kalórií ako pri skákaní cez švihadlo, upratovanie vám prestane byť na ťarchu. „Každý pohyb sa počíta, tak prečo občas nespojiť príjemné s užitočným?“ dodáva nutričná poradkyňa Martina Weisserová. A keď pridáte aj pravidelnú športovú aktivitu, spálené kalórie sa znásobia.


TIP! Rozdeľte si domáce činnosti s partnerom a schudnite spoločne. Chudnúť doma predsa môže žena aj muž.


Vedeli ste, že:

  • Cyklisti na Tour de France spália priemerne okolo 7 000 kalórií za etapu (za cca 5 hodín).
  • Pri fyzicky náročnom povolaní spálite priemerne 3 400 kcal za 8-hodinovú zmenu, zato pri práci v kancelárii len 896 kcal za 8 hodín.
  • Keď zjete celú tabuľku čokolády (študentská pečať = 921 kcal), musíte ísť na 1,5 hodiny behať rýchlosťou 10 km/h (945 kcal), aby ste čokoládu spálili.

Tréning na doma s profesionálnou trénerkou CrossFitu

Bežné činnosti a domáce práce vám už nestačia? Skúste domáce cvičenie s trénerkou CrossFitu Andy Skolkovou, ktorá vám okrem iného spísala aj tipy, ako s cvičením začať.


Pravidelné cvičenie = 30 % úspechu pri chudnutí. Ako dosiahnuť 100 %?

Ak sa do cvičenia chcete pustiť, aby ste zhodili nadbytočné kilá, nezabúdajte na zdravé stravovanie. Skladba jedla má na chudnutie ešte väčší vplyv ako pravidelné športovanie. Ide o celých 70 % vašej snahy. Neviete si poradiť so zostavením zdravých diétnych potravín? Vyberte si jeden z našich odborníkmi navrhnutých diétnych plánov.

Tento článok stojí za zdieľanie!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pre zdravé stravovanie a pravidelný pohyb má správny zápal. Je aktívna nielen v živote, ale aj na našom blogu, kde sa môžete inšpirovať jej článkami.

Naozaj viete, čo je ketodiéta?

Prepásli ste úvodné video nášho nového seriálu o chudnutí a zdravom životnom štýle? Nevadí! Zistite, čo presne znamená, keď sa povie ketodiéta.
Pozrite sa

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov