🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Zelený čaj - pomocník pri chudnutí

2. 4. 2012Tento článok vám zaberie 2 min čítaniaredakcia KetoDiet

Máte radi zelený čaj? A viete, že vám pomôže počas diétneho režimu?

Šálka ​​zeleného čaju vo svetlo zelenej šálke

Zelený čaj sa za posledných pár rokov stal aj v Českej republike hojne vyhľadávaným nápojom, a to nielen vďaka svojej príjemnej chuti, ale aj vzhľadom na pozitívne účinky v priebehu chudnutia. Jeho "zoštíhľujúce" účinky potvrdil rad štúdií, ktoré dokázali, že zelený čaj účinne potláča chuť na jedlo, zrýchľuje metabolizmus a do určitej miery spomaľuje vstrebávanie tukov.

Deje sa tak vďaka antioxidantom (katechínom), ktoré sa v zelenom čaji prirodzene vyskytujú. Nová štúdia, nedávno publikovaná v Nutrition Journal, dokonca priamo uvádza, že zelený čaj hrá pri chudnutí výz namnú rolu - predovšetkým pre znižovanie pocitu hladu. A zatiaľ čo iné výskumy poukazujú najmä na zrýchľovanie metabolizmu a spaľovanie tukov, predchádzajúca štúdia konštatuje, že ide o jasné potláčanie apetítu a s tým súvisiace znížené množstvo zjedeného jedla. Zelený čaj by sa teda mohol stať aj vašou pomôckou, keď na vás prídu chute.

Už ste aj vy vyskúšali účinky zeleného čaju? Popíjate ho počas dňa? Máte pocit, že vám pomáha potlačiť chuť na pečivo, na sladké alebo všeobecne na ďalšie jedlá? Alebo dávate prednosť (teda, okrem KetoDiet :) iným pomocníkom?

Diskutujte s nami na našom Facebooku.

Tento článok stojí za zdieľanie!

skupina autorov redakcia KetoDiet

Píšeme pre vás o nových produktoch, o najrôznejších akciách, o vašich premenách alebo napríklad o tom, ako variť zdravo bez zbytočného cukru.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov