🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Zase držím krok so svojimi deťmi

27. 9. 2022Tento článok vám zaberie 7 min čítaniaTereza Břízová

S nadváhou bojovala Petra vždy. Po dvoch deťoch sa chcela vrátiť k športu, preto sa pustila do chudnutia. Nechcela pritom riešiť každý gram, tak stavila na KetoDiet. Pozrite sa, ako zvládla svoju cestu za štíhlou postavou.

Petra sa pustila do chudnutia s KetoDiet. Pozrite sa na jej premenu pred a po.

Peťka, trápila vás nadváha už skôr alebo je to popôrodný „darček“?  

Borila som sa s ňou vždy. Peknú postavu som mala naposledy v 8. triede na základke. Odvtedy som vážila plus mínus 85 kg. Raz sa mi vďaka výživovej poradkyni podarilo schudnúť. Mala som jedálny lístok na mieru, každý deň naplánovaný na gramy. Dostala som sa na 68 kg, ale ambícia mojej poradkyne bola 65 kg, a na to som sa už necítila. Moja hlava to nezvládla. Po nejakom čase som sa bála zjesť gram jedla navyše, denne som musela športovať pokojne aj 3 hodiny. Šla som behať, potom na tréning florbalu a potom ešte turnaj v bedmintone. Pokiaľ som jeden deň nič nerobila, už som mala obavy, že priberám. Po nejakom čase si telo vyžiadalo stopku. Brala som 3 mesiace antibiotiká na rôzne zápaly. Keď som ich vysadila, zranila som sa pri zápase. To znamenalo koniec so športomváha išla zase hore. Potom som sa už zmierila s tým, že to tak asi má byť.   

A potom prišli deti...  

Presne tak. Pred pôrodom prvého dieťaťa sa moja váha zastavila na 100 kg. Chcela som začať chudnúť, ale nakoniec som znova otehotnela. Pred druhým pôrodom váha zase stúpla a ja som sa tým netrápila. Potom dve deti, ktoré majú vekový rozdiel 19 mesiacov, a to bol masaker. Nestíhala som jesť. Keď som už do seba niečo dostala, bol to rožok so šunkou na raňajky a na večeru, na desiatu kupovaný sladký donut, croissant a podobne. Vrátane pohára vína večer na nervy.  

Petra sa pochválila svojou váhovou premenou s KetoDiet 1

Petra sa pochválila svojou váhovou premenou s KetoDiet 2

Petra sa pochválila svojou váhovou premenou s KetoDiet 3

Prečo ste sa rozhodli schudnúť práve s KetoDiet?  

Po druhom pôrode som kilá prestala riešiť. Pol roka na to som sa postavila na váhu a zistila som, že mám 94 kg. To ma vydesilo a konečne prebudilo. Jedna známa v tom čase schudla s konkurenčnou firmou, tak som si povedala, že to skúsim. Kvôli deťom som hľadala niečo rýchle na prípravu a chcela som, aby sa neriešil každý gram! Moja kamarátka v KetoDiet pracuje a mne sa páči, že je z práce nadšená. Porozprávala som sa s ňou a išla som do toho.  

Mali ste nejakú špeciálnu motiváciu?  

Chcela som sa vrátiť k športu. S nadváhou som nemala vôbec energiu a chuť začať, bola som ťažká.  

Balíček keto diéty na 4 týždne vám pomôže s vysokou nadváhou.

Aký diétny plán ste si vybrali a prečo?  

Vybrala som si program INTENSE na 4 týždne. Spočiatku som si myslela, že si dám balíček pre 1. krok a potom nabehnem na nejakú svoju diétu. Potom som si však prečítala všetky informácie a rozhodla som sa, že splním poctivo všetky 3 kroky diétneho plánu.   

Prezrieť balíček

Akých bolo prvých pár dní s diétou?   

Prvé dni mi tak nejako splývajú. Začala som poslednú februárovú nedeľu, v pondelok som preberala nový byt, kde sa začínala rekonštrukcia. Pamätám si, že ma hrozne bolela hlava. Ale to bolo najskôr nervovým vypätím. Bála som sa sacharidovej chrípky, ale tú som našťastie tvrdo nepocítila. A po pár dňoch sa dostavil príval energie

Proteínový chlieb KetoDiet vám pomôže s chudnutím.

Ktoré proteínové jedlá ste si obľúbili?  

Chutí mi paradajková polievka, maslový croissant a tiež CRISPY tyčinka s jahodami. A zabudla by som na proteínové chleby, tie sú božské! Z nápojov potom príchute jahoda a banánlieskový oriešok s čokoládou.

Proteínové pečivo

A teraz do nás: Čo vám nechutilo?  

Po prvej fáze som už nemohla vidieť proteínové fusilli. Inak si nič nevybavujem. Vlastne áno – prekážalo mi, že všetky jedlá sú prevažne sladké. Chýbali mi slané veci.  

Išlo chudnutie podľa predstáv?  

Spočiatku som bola sklamaná. Všetci písali, koľko kilogramov zhodili, a u mňa to tak rýchlo nešlo. Na začiatku som si urobila fotky a fotila som sa potom každý týždeň. Na postave bol ten úbytok neskutočne vidieť! Pravidelne som merala aj centimetre, ktoré tiež ubúdali. Časom som pochopila, že je lepšie kilo týždenne, než zhodiť veľa naraz a potom to zase nabrať späť.  

Ako ste sa popasovali s tými, ktorí vám neverili?  

Na začiatku som sa bála vôbec zmieniť, že držím proteínovú diétu. To bolo všade rečí a poznámok – že to nie je zdravé, že potom zase rýchlo priberiem a hmotnosť si neudržím, že mi to nebude chutiť. Lenže mne jedlá chutili a extra rýchle mi to neprišlo. A že zase priberiem? Samozrejme, keď sa vrátim po diéte do starého režimu. To však predsa nastane pri každej diéte, je jedno, či drží človek jedálny lístok na mieru, keto diétu alebo niečo iné. Aj dnes cítim, že niektorí ľudia čakajú, kedy zlyhám, priberiem a budú si môcť povedať, že to hovorili a že som to znova nezvládla. Niekedy ma to mrzí, ale s tým človek nič neurobí. Najlepšie je dokázať im, že nemajú pravdu. Už to je pre mňa veľkou motiváciou.  

Petra pred a po chudnutí s KetoDiet 1

Petra pred a po chudnutí s KetoDiet 2

Petra pred a po chudnutí s KetoDiet 3

Ste so svojou premenou spokojná?   

Veľmi! Chcela by som telo ešte trochu spevniť. Cítim sa dobre, plná energie, dokážem držať krok so svojimi akčnými deťmi.   

Petra schudla s KetoDiet a k lepšej postave si nechala urobiť nové prsia.

Ako vyzerá váš životný štýl teraz po diéte?   

Spočiatku som sa snažila zapisovať všetko do kalorických tabuliek, ale stále som zabúdala a nebavilo ma to. Snažím sa držať tiež svoje low carb. 80 % si strážim, zvyšok neriešim. Napríklad na Vianoce som jedla všetko. Po týždni som sa však tešila na svoj režim bez „prasenia“. A produkty KetoDiet mám v jedálnom lístku stále, nápoje si dávam ako rýchlu desiatu v práci. Už pri diéte som začala behať a chodiť na kruhové tréningy. Po predchádzajúcej skúsenosti som si povedala, že športovať budem maximálne trikrát týždenne a keď to nevyjde, svet sa nezrúti. Teraz v júni som si splnila sen a k lepšej postave si nechala urobiť aj nové prsia.    

Čo by ste odkázali všetkým, ktorí o KetoDiet uvažujú?  

Nebojte sa a poďte do toho! Stojí to za to a budete sa cítiť lepšie. Keď sa pošmyknete, nevyčítajte si to. Stalo sa, ideme ďalej. Hlava robí veľa a je veľmi ľahké sa z toho zblázniť. Berte to s rozumom. Ja verím, že si svoju hmotnosť udržím. Motivácia je veľká a nemôžem pribrať už pre operáciu, ktorú som absolvovala. Som teraz naozaj spokojná.  

Na záver chcem poďakovať všetkým ľuďom z KetoDiet, dlho som nestretla takú úžasnú partiu ľudí. Všetci sú ochotní poradiť a pomôcť.  

Viac o tom, čo vám napovedia jednotlivé hodnoty, popisujeme na stránke našej BMI kalkulačky.

Pre presnejšie výsledky doplňte

Ak vás zaujíma čokoľvek v súvislosti s chudnutím s KetoDiet, spojte sa s našou výživovou poradňou, radi vám pomôžeme.  

Kontaktovať poradňu

Tento článok stojí za zdieľanie!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Ako správny copywriter zásobuje náš blog novinkami zo sveta proteínovej diéty, rozhovormi o chudnutí a článkami z oblasti aktívneho životného štýlu.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov