🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Nič jednoduchšie už neexistuje

5. 5. 2020Tento článok vám zaberie 5 min čítaniaredakcia KetoDiet

Andrea skúšala niekoľkokrát schudnúť počítaním kalórií a vážením porcií. Vždy sa však vrátila k svojim starým návykom. O KetoDiet počula prvýkrát od svojej sestry a rozhodla sa, že tentoraz prebytočné kilá zhodí nastálo. Prečítajte si, ako sa Andrei podarilo zbaviť zbytočných kilogramov s KetoDiet a čo jej pomohlo na ceste za štíhlejším ja.

Chudnúca premena čitateľky Andrey. S KetoDiet schudla z veľkosti 44 na veľkosť 36.

Andrea, prečo ste sa rozhodli zhodiť kilá s KetoDiet?

Je to podľa mňa najjednoduchší spôsob, ako rýchlo schudnúť. Skúšala som chudnúť aj pomocou nízkokalorickej stravy, ale nie som človek, ktorý vie striktne dodržiavať stravu. Musela som si vážiť potraviny a variť jedlá na druhý deň do práce, to ma nebavilo, a tak som stravovanie dodržala vždy len pár dní.

O KetoDiet mi povedala moja sestra. Najskôr som sa jej, paradoxne, vysmiala, neverila som tomu. Rozprávala mi o tom, ako pije proteínové nápoje, je zeleninu a vôbec pritom nie je hladná.

To ma zaujalo. Zrazu tu bola nádej.

Začala som sa zaujímať o ketózu, o metabolizmus a celkovo o to, ako fungujú makroživiny v našom tele. Bielkoviny sú jediné MAKROŽIVINY, ktorú si telo nevyrobí samo. KetoDiet mi zrazu začala dávať zmysel. Rozhodla som sa, že sa do toho pustím, a že tie prebytočné kilá konečne zhodím. Nič jednoduchšie už totiž neexistuje.


“Zrazu tu bola nádej.”


Aký diétny plán ste si vybrali a aký bol váš cieľ?

Vážila som 80 kg pri 158 cm, takže som vedela, že plán BASIC mi určite stačiť nebude. Najprv som chcela držať plán MEDIUM, ale v priebehu diéty som sa rozhodla, že si 1. krok predĺžim a držala som ho nakoniec 4 týždne, takže z toho vznikol plán INTENSE (smiech). Nemala som vyložene vysnívané číslo na váhe, chcela som sa vo svojom tele cítiť dobre. No, možno niekde hlboko v podvedomí som si priala, aby sa mi hmotnosť začínala päťkou (smiech).

Čo motivácia, čo vás hnalo dopredu?

Najväčšou motiváciou pre mňa bola práve KetoDiet. Bolo to také jednoduché, bez váženia, vymýšľania jedálneho lístka, zložitého nakupovania a tak ďalej. Začiatky boli dosť o vôli, ale nebola som vyložene hladná. Po pár dňoch som zrazu mala viac energie, cítila som sa skvele a išlo mi lepšie aj cvičenie.

Za 14 dní od začiatku diéty si už moja rodina i kolegovia všimli, že mám nejaké menšie boky a že som celkovo taká „spľasnutá“, no a to ma najviac hnalo dopredu. Keď svitla nádej, že to zvládnem a budem chudá, nechcela som sa jej vzdať.

A boli chvíle, keď ste chceli chudnutia vzdať? Čo vás priviedlo späť k režimu?

Niektorí ľudia si zo mňa buď robili srandu, alebo ma presviedčali, že si ničím zdravie. Našťastie som mala naštudované, ako KetoDiet funguje, a tak som mala tie správne argumenty. Tí, ktorí ma presviedčali o možnom nebezpečenstve, sa nakoniec rovnako rozhodli schudnúť s KetoDiet (smiech).

Kolegovia v práci mi zo srandy podstrkávali rôzne dobroty. Môj syn samozrejme jedol normálnu stravu. Niekedy si rozkázal na večeru pizzu alebo párok v rožku. Takže tu boli veci, ktoré som si jednoducho nesmela všímať. Niekedy to bolo ťažké, ale dalo sa to zvládnuť. Keď mi napadla myšlienka, že zjem len kúsok niečoho mimo diéty, pomohlo mi povedať si nahlas jasné NIE. To bolo asi najťažšie, neochutnávať inde. Inak som bola nadšená a vlastne som nikdy neuvažovala o tom to vzdať.


“... pomohlo mi povedať si nahlas jasné NIE.”


nákupný postavy ženy pred a po diéte

Aké jedlá KetoDiet by ste odporučili? Čo vám chutilo najviac?

Najviac mi chutili proteínové tyčinky, smoothie, proteínové nápoje a tiež čokoládový puding, no vlastne mi chutili všetky jedlá, ale tyčinky boli pre mňa TOP.

Ako na sebe pracujete teraz po ketodiéte? Dodržiavate nejaké stravovanie?

Hmotnosť si úspešne stále držím. Cvičím 3- až 4-krát týždenne doma. Teraz na jar pridám bicykel a beh. Jem v nízkosacharidovom režime. Cukry sa snažím dosť obmedzovať aj naďalej. Nikdy však jedlo nevážim a nič nepočítam. Raz za čas si dám niečo „nezdravého“ ako pizzu alebo vyprážaný syr s hranolčekmi. Moje pravidlo je 80 % nízkosacharidové jedlo (bežné stravovanie), 20 % dobroty (občas).

Čo by ste odkázali našim čitateľom?

Všetkým, ktorí sú v diétnom pláne, držím palce. Určite to zvládnete. Ten pocit za to stojí! Len odporúčam jesť zdravo a premýšľať nad jedlom i po skončení diéty. Nevracať sa do starých koľají. No a tým, ktorí váhajú, či sa pustiť do diéty, by som odkázala, že ak sú zdraví a trápia sa s jedálnym lístkom tak ako ja pred KetoDiet, nech zahodia predsudky a skúsia chudnúť s KetoDiet. Zase sa budem opakovať, ale nič jednoduchšie už nie je.

Tento článok stojí za zdieľanie!

skupina autorov redakcia KetoDiet

Píšeme pre vás o nových produktoch, o najrôznejších akciách, o vašich premenách alebo napríklad o tom, ako variť zdravo bez zbytočného cukru.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov