💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Zľava 20 % na nákup s kódom 20HAPPY24 📅 Len do nedele.*

Au-pair Zuzana: „Týždeň čo týždeň som bola ľahšia a ľahšia.“

18. 5. 2021Tento článok vám zaberie 4 min čítaniaTereza Břízová

Už piaty rok žije v Londýne, kde sa ako au-pair stará o dve malé deti. Zuzana nikdy nebola kosť a koža. Životný štýl v zahraničí jej však pridal ďalšie nechcené kilá navyše, a tak sa rozhodla schudnúť. Stavila na KetoDiet a o svoj príbeh o chudnutí sa s nami podelila. Veríme, že vás inšpiruje.

Londýnska au-pair Zuzana pred chudnutím s keto diétou a po svojej chudnúcej premene

V čom ťa nadváha najviac obťažovala?

Obmedzovala ma zásadne v dvoch oblastiach. Po prvé ako astmatika. Keď máte astmu, je pre vás každé kilo navyše obrovskou zdravotnou záťažou. Nebola som napríklad schopná rýchlejšie chodiť, každých 5 minút som sa musela zastaviť a nadýchnuť, inhalátor som používala aj 3-krát denne, čo bolo dosť obťažujúce. Po druhé, otravovala ma ako ženu, pretože som sa hanbila obliecť si tesné oblečenie alebo sa pred niekým vyzliecť. Ak som išla napríklad do posilňovne, vždy som sa prezliekala doma, pretože som mala pocit, že sa na mňa ostatní pre moju nadváhu divne pozerajú.

Kedy prišla tá chvíľa, kedy si sa rozhodla schudnúť s KetoDiet?

Musím priznať, že som nad diétou premýšľala už dlhší čas, ale zlom nastal cez Vianoce. Postavila som sa na váhu a tá ukázala 95 kg. Meriam 164 cm, takže ma to naozaj vydesilo a povedala som si DOSŤ, musím so sebou niečo urobiť!


„Máte na to! Chudnutie sa začína predovšetkým vo vašej hlave, takže ak máte cieľ, choďte za ním.“


Prečo si KetoDiet vydržala, keď iné diéty úspech nemali?

Motivovali ma rýchle výsledky. Videla som, že to naozaj funguje. Týždeň čo týždeň som bola ľahšia. Občas sa síce váha zasekla a nešla dole napríklad 14 dní, ale vždy som si spomenula na tú pôvodnú a pokračovala som ďalej. Výhodu vidím aj v jednoduchosti prípravy jedla, keď v podstate nemusíte nad ničím premýšľať, všetko je hneď hotové.

3 plátky proteínového chleba KetoDiet natreté ľahkou nátierkou, zdobené bylinkami a cherry paradajkami

Chutili ti proteínové jedlá a nápoje?

A ako! Prvý týždeň som strávila len na proteínových nápojoch, ale potom som ochutnala proteínový chlieb a ten u mňa jednoznačne vedie. Samozrejme, že ma v priebehu diéty prenasledovala chuť na sladké, ale to som vyriešila panna cottou s čakankovým sirupom alebo čokoládovým pudingom. Tiež ma nadchla skupina Moja KetoDiet na Facebooku, kde sa ľudia podporujú a delia sa o veľa vynikajúcich receptov. Takže keď som nevedela, čo by som si dala, hľadala som inšpiráciu u iných.

Ako sa stravuješ teraz? Športuješ?

Momentálne dokončujem 3. fázu diétneho plánu a potom chcem prejsť na low carb. Všeobecne som do stravy zaradila viac zeleniny a bielkovín. Diéte tiež vďačím za to, že som sa naučila jesť pravidelne, čo bol predtým problém. Veľakrát som jedlo buď nestíhala, alebo naň úplne zabudla. To teraz neexistuje. Vždy mám v taške niečo so sebou. Žijem v Londýne a pandémia ma donútila na určitú chvíľu prestať používať verejnú dopravu, hoci tu je to všade ďaleko. Takže keď boli zatvorené posilňovne, chodila som všade pešo. Pozerali tu na mňa trochu ako na blázna, pretože som pravidelne vyrážala na „prechádzky“ s dĺžkou napríklad 10 kilometrov. Teraz sa už všetko postupne otvára, takže chodím aspoň 3-krát týždenne do posilňovne a doma cvičím jogu. Tie prechádzky ma však chytili, takže sa snažím (a zatiaľ sa mi to darí) vyraziť aspoň raz za 14 dní na dlhšie a denne na kratšie. V podstate som prestala používať autobusy.

V čom ti diéta najviac vyhovovala?

Určite v jednoduchosti. Pracujem ako opatrovateľka, čo cez lockdown nebolo vôbec jednoduché, pretože deti boli celé dni doma. Strážiť ich, aby boli včas pripravené na lekcie, učiť sa s nimi, hrať sa, starať sa o domácnosť a tak ďalej. Koľkokrát nebol čas na dlhé vyváranie iba pre seba. S keto je to jednoduché, rýchlechutné.

Čo by si odkázala tým, ktorí sa odhodlávajú začať chudnúť?

Máte na to. Kašlite na výhovorky, že to u vás nebude fungovať, pretože... Chudnutie sa začína predovšetkým vo vašej hlave, takže ak máte cieľ, choďte si za ním. Iste, bude vás to chvíľu pokúšať, ale stojí za to vydržať. Už len preto, aby ste to dokázali sami sebe. Nepozerajte na to, ako ide chudnutie ostatným, a nevzdávajte to len preto, že oni chudnú rýchlejšie. Každému z nás ide chudnutie inak. Myslite pozitívne, vytrvajte a výsledok sa dostaví.

Tento článok stojí za zdieľanie!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Ako správny copywriter zásobuje náš blog novinkami zo sveta proteínovej diéty, rozhovormi o chudnutí a článkami z oblasti aktívneho životného štýlu.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov