🥤 Zľava až 40 % na proteínové nápoje. + 🍫 Vernostná zľava 15 % na proteínové tyčinky. Zľavy je možné kombinovať. Platí do nedele.

Zuzana Vačková: „Čím som staršia, tým som šťastnejšia”

17. 12. 2018Tento článok vám zaberie 8 min čítaniaNikola Nevečeřalová

Nielen o skvelej forme, ktorou sa teraz pýši, sa rozrozprávala obľúbená, sympatická a stále dobre naladená herečka a takisto aj ambasádorka KetoDiet Zuzana Vačková. Hviezda seriálu Panelák a Horná Dolná vám odtají svoj osvedčený recept na štíhlu líniu, prezradí, ktorému jedlu nikdy neodolá, a načrtne svoje najbližšie pracovné i vianočné plány.

Chudnúca premena s keto diétou – Zuzana Vačková

Vianoce sa nezadržateľne blížia. Zuzana, ako sa na sviatky chystáte vy? Tešíte sa?

Ako sa chystám na Vianoce? Svetelnú výzdobu z domu nedávam dolu celoročne, pretože aj v lete mám rada v noci pekne vysvietený dom, takže táto povinnosť mi odpadá. Každoročne sa však teším na to, kedy po celom dome porozkladám vianočné drobnosti, hviezdy a rôzne iné ozdoby, aby sme v každom kúte mali Vianoce. Perníčky sme s dcérou už napiekli, ale, samozrejme, najväčšie vianočné pečenie nás čaká pár dní pred Štedrým dňom, keď ku mne prídu na návštevu moje kamarátky z detstva. Vždy sa nás zíde v mojom dome aj 10, každá si prinesie svoju múku, orechy, vajíčka a spoločne pečieme, takže večer máme napečených aj 20 druhov koláčov a rôznych zákuskov. Je to taký náš každoročný predvianočný rituál na ktorý sa veľmi tešíme. Večer si prídu muži po svoje ženy a koláče a máme krásne predvianočné posedenie.

A už máte nakúpené darčeky?

Čo sa týka darčekov, tam som veľký lajdák. Darčeky kupujem vždy až na poslednú chvíľu, pretože si márne lámem hlavu nad tým, čím svojich blízkych prekvapiť. Mám pocit, že všetko majú. Takže nakoniec sú to len nejaké milé maličkosti, ktoré dávam pod vianočný stromček.

Keď vynecháme Vianoce. Čo jete úplne najradšej?

Priznám sa, že kedysi by mi grilovaná zelenina na večeru nestačila. Dnes si na nej pochutím ako na ničom inom. Mám veľmi rada šaláty, grilovanú zeleninu, obľubujem rôzne nátierky, ale aj ovocno-smotanové dezerty. Ja jednoducho jem naozaj veľmi rada, dávam si však veľký pozor na to, čo zjem. Som už známa tým, že si so sebou nosím škatuľky, v ktorých mám pripravené jedlo. Nerada bývam odkázaná na to, čo si musím kúpiť niekde na pumpe alebo v nejakom fastfoode. To radšej nič. Vždy mám so sebou zabalené oriešky alebo nejaké ovocie. A odkedy som spoznala KetoDiet, tak je pre mňa balenie jedla na deň oveľa jednoduchšie. Proteínové jedlá mi veľmi chutia a sú to, čo potrebujem.

Nad vašou aktuálnou formou žasne celé Slovensko. Ako si svoju štíhlejšiu figúru užívate?

Mnohé ženy poznajú ten pocit, že si aj dávajú pozor na to, čo zjedia, aj sa snažia športovať, ale ručička na váhe ide s mesiaca na mesiac vyššie a vyššie. Je to veľmi frustrujúci pocit. A keďže s prichádzajúcou päťdesiatkou kilogramy naozaj idú dolu veľmi ťažko, tak som sa skrátka rozhodla urobiť všetko preto, aby som vyzerala tak, ako chcem ja. A cesta, ktorú ponúka KetoDiet, je pre mňa pohodlná, príjemná a funguje. Preto som veľmi rada, že sa mi podarilo dať dole tých povestných pár kilogramov, ktoré takmer každú ženu delia od toho, aby mohla byť so sebou spokojná. Mne sa to podarilo a je príjemné ráno nemusieť premýšľať pred skriňou, v čom zamaskujem svoje kilá navyše, v čom nebude vidno, že som trochu pribrala. Že si môžem vybrať oblečenie slobodne a cítiť sa pritom skvele.

Museli ste výrazne meniť svoje stravovacie návyky, keď ste do menu zaradili jedlá KetoDiet?

Je paradoxné, že svoje stravovacie návyky som takmer nemusela meniť. Pretože raňajkujem vždy zeleninu a syr, ak mi chýba chlieb, tak si môžem dať ketochlieb, obedujem v meste nejaké šaláty, ak mám chuť na sladké, tak som si zvykla ku kávičke dať nejaký dobrý koláčik. Dnes si vyberiem z kabelky proteínovú tyčinku alebo croissant a dám si ho ku kávičke s kamarátkami.

Ako teraz vyzerá vaša bežná strava?

Môj denný jedálny lístok vyzerá nasledovne: na raňajky si spravím cottage syr so zeleninou a ľanovými semiačkami, na desiatu si dám ketochlebík s maslom, syrom a paprikou, na obed niekde v reštaurácii rybu s grilovanou zeleninou, na olovrant väčšinou sladkú proteínovú tyčinku a kávičku a na večeru šalát alebo ak mám chuť na sladké, tak si dám chia puding či ketopuding s troškou ovocia a orechmi. A keď ma prepadne chuť na sladké, tak si spravím ketopalacinku a dám si k nej čučoriedky a orechy. Orechy skrátka musím mať stále.

Ste takisto pomerne dosť aktívna na sociálnych sieťach? Čo pre vás znamenajú?

Sociálne siete sú mojím obľúbeným priestorom, pretože len ja rozhodujem o tom, čo tam dám a čo napíšem. Mala som niekoľko negatívnych skúseností s bulvárom, keď písali nepravdy a hnevala som sa pre to. Keďže sa mi podarilo získať celkom slušnú základňu fanúšikov, tak mám slobodnú ruku a môžem o svojich názoroch a o svojom živote informovať svojich priaznivcov prostredníctvom sociálnych sietí ja sama. A mám z toho veľkú radosť, pretože mám množstvo pozitívnych reakcií. A mnoho ľudí mi tiež píše, že ich motivujem, že vďaka mne začali behať, že vďaka mne si dávajú väčší pozor na to, čo zjedia. A z toho mám naozaj úprimne obrovskú radosť.

Zuzanu Vačkovú môžete sledovať aj vy. Čo nového zdieľala na Instagrame?

Zahrali ste si aj v rade populárnych seriálov. Ktorý ste si obľúbili najviac a prečo?

Čo sa týka mojej televíznej práce, najväčšiu popularitu si asi získal seriál Panelák a moja bláznivá Alica, pretože do dnešného dňa ho televízia JOJ reprízuje a ľudia ma na ulici ešte stále zastavujú a hovoria, aký úžasný je to seriál, ako sa im veľmi páči moja postava, ako im robí deň krajším. A to sú naozaj nezaplatiteľné momenty. Rovnako sa teším, že aj postava poštárky v úspešnom seriáli televízie Markíza Horná Dolná je ľuďom veľmi sympatická a dokáže vyčariť úsmev.

Diváci vás môžu vidieť aj v obľúbenom muzikáli Mamma Mia! Aká je vaša postava Rosie? Je vám v niečom podobná?

Muzikál Mamma Mia! na Slovensku žne obrovský úspech a som nesmierne šťastná, že môžem byť súčasťou tohto nádherného projektu. Musím sa priznať, že cítim obrovskú zodpovednosť, pretože nie som úplne muzikálová herečka, ale o to s väčšou radosťou sa teším, keď diváci na konci stoja, tlieskajú, tancujú, zabávajú sa a odchádzajú z divadla šťastní. Moja Rosie je nesmierne veselá, ale citlivá žena, ktorá túži po láske, aj keď už nemá 20 rokov. Myslím, že toto máme obe spoločné.

A čo vás teraz čaká? Máte v pláne aj ďalšie nové projekty?

Čo sa týka mojich pracovných plánov, tak od januára začínam skúšať nové divadelné predstavenie, na čo sa veľmi teším, a v tomto predvianočnom čase veľa cestujeme po Slovensku, pretože divadelná hra Klimaktérium, ktorá mala premiéru v septembri, má obrovský úspech. Predstavenia, ktoré máme naplánované, sú vypredané, takže musíme pridávať ďalšie, čo nás nesmierne teší. Je krásne vidieť v hľadisku spokojné diváčky, ktoré sa spolu s nami veľmi dobre zabávajú na takej nie veľmi populárnej téme, ako je ženské starnutie. A trošku sa venujeme aj tomu mužskému starnutiu – s veľkou láskou a riadnou dávkou humoru. 

Nechce sa mi veriť, že už oslávite päťdesiatku. Čo pre vás znamená vek?

S humorom, ktorý je v tomto predstavení, sa mi oveľa ľahšie prijíma fakt, že vo februári oslávim 50 rokov aj ja. Ak mám byť úprimná, tak príroda to podľa mňa zariadila veľmi dobre. Čím sme starší, tým viac obraciame svoju pozornosť dovnútra a nie navonok. A aj ja musím skonštatovať, že čím som staršia, tým som spokojnejšia. A šťastnejšia. Mám vrásky a svoj vek neskrývam, ale žijem aktívne a starám sa o seba. Pretože sa mám rada. A svoj život si riadim sama. Pre vlastnú spokojnosť. Preto chodím športovať, jem zdravé veci, venujem sa rodine a práci, ktorá ma baví. A doprajem si čas na dobrú knihu, kávičku s kamoškami aj masáže.

Tento článok stojí za zdieľanie!

Nikola Nevečeřalová copywriter a brand markeťák KetoDiet

Pre zdravé stravovanie a pravidelný pohyb má správny zápal. Je aktívna nielen v živote, ale aj na našom blogu, kde sa môžete inšpirovať jej článkami.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov