💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Zľava 20 % na nákup s kódom 20HAPPY24 📅 Len do nedele.*

Víťaz premeny Jaroslav: KetoDiet bola mojou redukčnou premiérou

8. 6. 2021Tento článok vám zaberie 4 min čítaniaTereza Břízová

V máji sme v skupine Moja KetoDiet vyhlásili víťaza výzvy PRED a PO. Na prvý stupienok sa vďaka vašim hlasom zaslúžene dostal sympaťák Jaroslav. Jardo sa rozhovoril o tom, aké bolo chudnutie s ketodiétou.

Víťaz chudnúcej výzvy KetoDiet Jaroslav dokázal s touto českou proteínovou diétou stratiť 76 centimetrov na obvodoch.

Jardo, kedy ste dospeli k rozhodnutiu, že začnete naozaj chudnúť?

Rozhodnutie schudnúť prišlo v momente, keď som bol v sprche a odchádzal som z nej so suchými nohami. Bolo to na konci roka 2019, kedy som vážil šialených 148 kilogramov. Vtedy (samozrejme, bohužiaľ až vtedy, ale aspoň, že vtedy!) som si povedal, že odmietam mať k dvesto kilám rovnako ďaleko ako k stovke. Jedol som rovnako, len som vymenil dvadsať pív týždenne za šesťdesiattisíc krokov a išlo to dobre. Niečo som schudol, ďalej to už však nešlo a, bohužiaľ, nabral som späť ďalšie kilá. Rozhodol som sa teda pre razantnú zmenu svojej stravy, ku ktorej ešte nikdy predtým nedošlo.

Prečo ste sa rozhodli práve pre KetoDiet?

Na odporúčanie svojej švagrinej, ktorá si diétou sama prešla, a to s veľkou spokojnosťouA tiež máte rovnaké iniciály ako môj obľúbený hráč NBA Kevin Durant, čo bol, samozrejme, rozhodujúci faktor. (smiech)

Kým sa Jaroslav pustil do chudnutia, vážil 148 kg.

Aký diétny plán ste si zvolili?

Ako si Harry nevybral prútik, tak som si ani ja nezvolil diétny plán. Zvolil si ma sám prostredníctvom vašej BMI kalkulačky. Ale aj bez nej mi bolo jasné, že dostanem ten najtvrdší možný, a síce diétny plán Intense. A keby ste mali ešte nejaký Maxi Ultra Pro Intense, tak budem mať presne ten.

Aké boli prvé dni s diétou?

Ťažká pohoda (v kontexte mojej váhy doslova). Keď som si však čítal rôzne vedľajšie účinky ďalších ľudí, tak som radšej predstieral, že neexistujem, aby som nikoho nenaštval. Pretože som bol fakt úplne v pohode a prechod som zvládol na jednotku.

Mali ste niekedy slabú chvíľku, alebo šlo chudnutie hladko?

11. január 2021 – absolútne najhorší deň diéty. Spoločne so stresom zo skúškového obdobia som sa zosypal, preplakal celý večer, hovoril si, že nič nemá zmysel. Vtedy som si vytvoril zoznam jedál, ktoré po diéte musím okamžite zjesť. Prvá päťka bola: pizza, kebab, špagety, lazane a rezeň.

Chutili vám proteínové jedlá a nápoje?

Všetko bolo pre mňa 10/10, až na palacinky. Nielenže sa mi ich nikdy nepodarilo urobiť, aj keď som si prečítal asi tak 64 návodov, ako na ne. Ešte som ich však musel zjesť veľké množstvo, aby som nemusel nič vyhadzovať (dostal som ich od vás do daru k svojmu programu). Takže ďalšiu palacinku chcem vidieť najskôr v roku 2023. (smiech)

Proteínová palacinka s vanilkovou príchuťou obsahuje cez 70% bielkovín a minimum cukrov.

A ako sa darí pripraviť proteínové palacinky vám? Pochváľte sa nám súmernými plackami i nepodarenými trhancami vo FB skupine Moja KetoDiet.

Čo vám na proteínovej diéte vyhovovalo?

Časová nenáročnosť, nemusel som absolútne nič vymýšľať, zapisovať, pripravovať–- jednoducho som si niečo vybral a o päť minút to jedol. A že to išlo konečne dole! To mi veľmi vyhovovalo.

Ako ste so svojou premenou spokojný?

To je ťažká otázka. V súvislosti so svojou predchádzajúcou váhou som spokojný, a to veľmi. Ale o premene sa, bohužiaľ, ešte úplne nedá hovoriť. Pamätáte si, ako mal Ron Weasley premeniť svoju krysu na pohár? No, on ju premenil, ale pohár bol chlpatý a mal chvost. A to sa stalo aj mne. Nejaká premena nastala, ale ešte to rozhodne nie je ono a ani zďaleka podľa predstáv.

Máte nejaký vysnívaný cieľ?

Nesmerujem k nijakému číslu. Môj cieľ je byť zdravý a vyzerať dobre nahý.

Diéta je za vami, čo teraz?

Diétny plán som dokončil v marci. Počas apríla som zjedol všetky jedlá zo svojho zoznamu, to bola nutnosť. A teraz sa vraciam späť k low carb stravovaniu (taká vlastná F3), ktoré som si naplánoval do leta. Dúfam však, že so mnou vydrží o dosť dlhšie.

Keby ste mohli niečo odkázať tým, ktorí sa odhodlávajú na diétu, čo by to bolo?

Pustite sa do toho. Tri mesiace sú v priebehu celého vášho života ako nič a  fakt to stojí za to.

Tento článok stojí za zdieľanie!

Tereza Břízová copywriter KetoDiet

Ako správny copywriter zásobuje náš blog novinkami zo sveta proteínovej diéty, rozhovormi o chudnutí a článkami z oblasti aktívneho životného štýlu.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov