💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Zľava 20 % na nákup s kódom 20HAPPY24 📅 Len do nedele.*

Martin Dejdar

13. 4. 2015Tento článok vám zaberie 3 min čítaniaredakcia KetoDiet

"Ako som o nadbytočné kilá prišiel."

Chudnúca premena s keto diétou – Martin Dejdar

Milujem hokej. Ale to asi nie je nič zvláštneho. Už od detstva som holdoval športom každého druhu, čo mi v neskoršom veku skutočne dosť pomohlo. Jednak v mojej hereckej profesii, ale aj v tom, že som si vďaka rôznym schopnostiam mohol napríklad zahrať tenis s Barrazutim a Nasstasom, Štěpánkom i Nováčkom, zviezol som sa vo Formule 1 s Olivierom Panisom, otváral šampanské s Mikkou Häkkinenom, zahral si hokej s Jardou Jágrom, Strakom i Haškom, alebo si zakopal s Panenkou i Nedvědom.

Čo viac si len športovec – amatér môže priať? Ale na to všetko potrebujete mať kondíciu. Teda, myslím, tú fyzickú. A každý vie, že s pribúdajúcim vekom občas naskočia aj kilá navyše. Nie nadarmo mnohí pri spomínaní používajú vtipnú vetu: „... ááno, to bolo pred 20 kilami!!" A tak som opäť raz šiel na hokej.

Teda, tentoraz sa pozrieť na moju obľúbenú Spartu Praha. Zrazu tam vidím človeka, ktorý mi strašne niekoho pripomínal. Ale ani v duchu mi nenapadlo, že by to mohol byť ON. Doktor Buben, známy moderátor a zabávač. Ale jeho „exteriér" pripomínal niekoho, koho som vlastne nepoznal. Stále som sa na neho uprene pozeral, až to nevydržal, prišiel ku mne a povedal svojím typickým spôsobom: „Čo čumíš, vole???" A bol to ON. Doktor Buben.

Ale bol to vlastne niekto iný. Poznal som Bubna ako bodrého tlsťocha, ktorý vždy oplýval vtipmi a neuveriteľnými historkami o ženách. Vtipný zostal, historiek mal omnoho viac, len to označenie „tlsťoch" som v súvislosti s ním rozhodne nemohol použiť. A tak sme sa dali do reči. Po niekoľkých drsných vtipoch a korenistej príhode sa so mnou podelil o sladké tajomstvo. „KetoDiéta, vole!! 20 kíl dole!* Vyskúšaj a uvidíš."

Pochopiteľne som si nemyslel, že potrebujem chudnúť (napokon asi ako každý chlap), ale prečo to nevyskúšať? Pustil som sa s vervou do toho. Polievky, tyčinky, kokteily, kaše, omelety. Možno som blázon, ale chutí mi to. Navyše to rieši aj môj niekoľkoročný problém s pravidelným stravovaním. V našej profesii, ale v súčasnosti určite aj v mnohých ďalších, je nepravidelné stravovanie dosť vážny problém. Zrejme je to jediná vec, na ktorej sa všetci dietológovia zhodujú – pravidelnosť a častejšie stravovanie sú zásadné. Začal som si pripravovať jedlá KetoDiet a váha išla skutočne dole. Prvých 10 dní niekoľko kilogramov.

Hneď som zavolal Bubnovi a radostne som sa chválil. Prvú 3-týždňovú fázu som si dal na prelome minuloročného leta a jesene. Zhodil som jednu veľkosť. Preto som sa rozhodol, že do toho pôjdem znova a že si k päťdesiatym narodeninám nadelím darček – budem vážiť svojich 80 kg ako pred desiatimi rokmi. "Makám" na tom a dúfam, že sa mi to podarí.

Možno, že nie na deň presne, ale o to nejde. Nepretekám, nesúťažím. Ide predsa o zdravie. Hlavne sa chcem dobre cítiť a to je, myslím, na celej veci najpodstatnejšie. Mať dobrý pocit. Psychicky – že som to dokázal, že mám vôľu na to urobiť a dodržať svoje rozhodnutie, ale, samozrejme, aj fyzicky. A k tomu už snáď ani nie je čo dodávať.

Tento článok stojí za zdieľanie!

skupina autorov redakcia KetoDiet

Píšeme pre vás o nových produktoch, o najrôznejších akciách, o vašich premenách alebo napríklad o tom, ako variť zdravo bez zbytočného cukru.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov