💙 Happy Days na KetoDiet 💙 Zľava 20 % na nákup s kódom 20HAPPY24 📅 Len do nedele.*

České beachvolejbalistky si obľúbili KetoDiet

13. 6. 2014Tento článok vám zaberie 8 min čítaniaredakcia KetoDiet

Sympatické české beachvolejbalistky a minuloročné majsterky republiky Martina Bonnerová a Barbora Hermannová si aj vo veľmi nabitom programe našli chvíľku medzi dôležitými zápasmi Grand Slamu v Moskve (kde sa im skutočne veľmi darí!) a prezradili nám, kedy s beachvolejbalom začali, či si sledujú jedálniček a ako sa zoznámili práve s KetoDiet.

České beachvolejbalistky Martina Bonnerová a Barbora Hermannová v športovom oblečení as volejbalovou loptou

Kto alebo čo vás priviedlo práve k beachvolejbalu? A bola to pre vás od začiatku „srdcová“ záležitosť?

Martina: Športovať som začala už v útlom veku. Moji starostliví rodičia ma odmalička viedli k športu, a tak som sa už v troch rokoch stala Sokolkou v Kyjoch. Neskôr som dochádzala na atletiku a s volejbalom som začala asi v ôsmich rokoch v oddiele Slávia Praha. Spoločne s mojou sestrou Laurou sme pinkali za Sláviu za mladšie žiačky. Neskôr som prestúpila k starším žiačkam do Olympu Praha. V roku 2006 som začala študovať na Gymnáziu Přípotoční. V tom období som prvýkrát začala hrať beachvolejbal.

Bára: K volejbalu ma priviedla maminka, ktorá ho sama dlho hrala. Brávala ma so sebou na tréningy už od malička a okrem toho, že som tam jedla lízanky a točila sa na kolotoči, tak ma bavilo otáčať skóre a pozerať, ako hrajú. Základy volejbalu som sa naučila v športovej triede v Ostrave, kde som prešla celou prípravkou. V ôsmej triede ma vzali do družstva starších žiačok vo vtedajšom NH Ostrava (teraz TJ Ostrava).

Spolupráca s NH vydržala do juniorskej kategórie, kde som pravidelne nastupovala do zápasov aj proti Martine (Olymp Praha). Každá však na svojej strane kurtu a netušiac, že by sme niekedy mohli byť spoluhráčky. Asi v kadetskom veku som sa zamilovala do beachvolejbalu vďaka Davidovi Šťastnému, ktorý ma dal dokopy so svojou dcérou Štěpánkou. S prvou beachvolejbalovou sezónou odštartovala aj moja kariéra v juniorskej beachvolejbalovej reprezentácii. Od tej doby som sa pravidelne zúčastňovala mládežníckych šampionátov v zahraničí. 

Ako často trénujete? Môžete nám prezradiť, ako tréning vyzerá?

V príprave pred sezónou trénujeme väčšinou päť dní v týždni dvakrát denne - jeden tréning beachvolejbal a druhý je kondičný tréning. Na začiatku prípravy je dôležité nahnať fyzickú kondíciu, ktorú dopĺňame technickými tréningami na piesku. S blížiacou sa sezónou začína pribúdať beachových tréningov a cestuje sa na sústredenia do teplých krajín, najčastejšie s ďalšími zahraničnými dvojicami.

S tréningom súvisí, samozrejme, aj jedálniček – strážite sa v sezóne aj mimo nej, alebo si, naopak, môžete dopriať všetko, na čo máte chuť?

Bohužiaľ, nepatríme k tým šťastlivcom, ktorí môžu zjesť čokoľvek a nepriberú ani dekagram. Počas sezóny sa strážime, ale nie je to úplne tak, že by sme si odopreli všetko.

Snažíme sa jesť čo najzdravšie a pravidelne. Hlavne sa vyhýbame ťažko stráviteľným jedlám a smaženým pokrmom. Po sezóne sa naša strava nijako zvlášť nemení, naopak treba sa pridržiavať svojich stravovacích návykov.

Ako sa vám hralo pred pár dňami na Prague Open? Ste s výsledkom spokojné? Ktoré súperky pre vás boli najtvrdším orieškom?

Na "svetovke" v Prahe sa nám hralo veľmi dobre aj vďaka tomu, že sme sa týždeň vopred pripravovali s naším kondičným trénerom Tomášom Zumrom a priamo na turnaji sa s nami na každý zápas pripravovala naša športová psychologička Veronika Baláková.

V prvom zápase sme prekvapili tým, že sme prvý set jasne vyhrali nad skúsenými Brazílčankami. V tajbrejku sme potom síce prehrali, ale predviedli sme dobrý výkon. V druhom zápase nás čakal ďalší neľahký súper - Číňanky, ktoré na predchádzajúcom Grand Slame hrali vo finále. Nám sa ich vďaka bojovnosti a skvelým fanúšikom, ktorí boli na Štvanici, podarilo poraziť! Vyhrali sme posledný zápas v skupine proti Litve a v prvom vyraďovacom kole sme narazili na sestry z Fínska.

Po veľkom boji sme im v tajbrejku podľahli, čo nás mrzí asi najviac, pretože sme mali navrch a chýbal len kúsok k postupu do ďalšieho kola. S naším výkonom na Prague Open sme spokojné, pretože vieme, že sme do každého zápasu dali všetko a nič sme nevypustili. Vďaka fanúšikom tam bola skvelá atmosféra a my sme si Prague Open moc užili! :-)

Čo vás v najbližšom období čaká? Na aké zápasy sa tešíte?

Momentálne sme na Grand Slame v Moskve a vďaka výhre v kvalifikácii sme postúpili do hlavnej súťaže, ktorá sa začína dnes. Na zápasy v hlavnej súťaži sa už veľmi tešíme! :-) Budúci týždeň nás potom čaká Grand Slam v Berlíne a nasleduje Grand Slam v Stavangere, Gstaade, Haagu a po týchto európskych turnajoch sa bude hrať Grand Slam v Los Angeles na Long Beach a mnohé ďalšie.

Každá krajina je niečím zaujímavá, ale my sa najviac tešíme na švajčiarsky Gstaad, ktorý je prekrásny a do LA, kde sme boli už vlani a moc sa nám tam páčilo. Koncom sezóny sa koná ešte napríklad Open v Indii, kam by sme sa takisto veľmi rady pozreli. Rovnako by sme si chceli zahrať niektorý turnaj zo "Supercupov", ktoré sa konajú v Českej republike.

Beachvolejbalové turnaje musia byť veľmi náročné, ako odpočívate?

Turnaje sú skutočne náročné, predovšetkým keď medzi nimi nemáme ani trochu času, prespávame doma len na jednu noc alebo prelietavame z turnaja na turnaj.

Potom je pre nás ťažké stopercentne sa zregenerovať, ale robíme, čo môžeme. Snažíme sa hlavne dobre spať a jesť, keď máme čas, potom si zájdeme na fyzioterapiu alebo na masáž do Dukly, alebo si ideme zarelaxovať do Infinitu v hoteli Step.

Vďaka turnajom hodne cestujete, v akej krajine sa vám zatiaľ páčilo najviac?

Áno, precestovali sme toho vďaka beachvolejbalu skutočne dosť :-) Okrem europskych krajín, ako sú Nemecko, Rakúsko, Poľsko, Holandsko, Portugalsko alebo Anglicko sme navštívili aj Los Angeles, Argentínu, Čínu alebo Mexiko, kde sa nám páčilo úplne najviac. V Mexiku boli krásne nielen pláže s palmami, ale aj skvelo zariadený hotel s veľmi dobrou reštauráciou a milým personálom.

Ale aj tak sa asi nič nevyrovná Kapskému mestu, kde sme boli dvakrát na sústredení. Zažiť tú atmosféru a neuveriteľný pohľad na pláže, nad ktorými sú vysoké hory, by sme odporučili každému :-)

Máte v sezóne čas na svoje koníčky a ktoré to sú?

Bára: Toho voľného času v sezóne moc nie je, ale keď sa predsa len nájde, najčastejšie ho trávim so svojimi priateľmi. Chodíme na prechádzky po Prahe, zájdeme si do kina alebo sa len tak poflakujeme. Mám rada aj iné športy, takže keď mi to čas dovolí, idem si zahrať tenis, bedminton, chodím behať, alebo sa idem na nejaký šport pozrieť ako fanúšik.

Martina: Medzi moje koníčky patria zvieratá a príroda, rada sa potápam, ale na to takmer nemám čas. Keď som doma, tak chodím do prírody so svojím psíkom, alebo sa rada stretnem s kamarátkami, zájdem do kina alebo na dobré jedlo.

Keď sme pri jedle, aké je vaše najobľúbenejšie?

Bára: V jedle nie som veľmi prieberčivá. Najlepšie je od maminky :), ale zo zahraničných mi chutí hlavne talianska kuchyňa. Čo však vážne nezjem, tak to je kôprová a paradajková omáčka a huby.

Martina: Moje obľúbené jedlo je kačka s knedľou a so špenátom alebo s kapustou od mamky, ale to si môžem dopriať skutočne len výnimočne :-) Potom mám veľmi rada sushi a taliansku kuchyňu.

A úplne posledná otázka na záver - čo vy a KetoDiet?

KetoDiet nám odporučil náš kondičný tréner, pretože s ňou mal dobré skúsenosti u predchádzajúcich klientov. Sme rady, že sme KetoDiet prešli, pretože sme sa vďaka tomu naučili lepšie a pravidelne stravovať a celkovo sme sa viac dozvedeli o jedle.

Medzi naše obľúbené produkty patria predovšetkým proteínové tyčinky KetoDiet :), ktoré vozíme so sebou na turnaje a dopĺňame nimi jedálniček.

Ďakujeme za rozhovor a držíme palce v ďalších zápasoch!

Tento článok stojí za zdieľanie!

skupina autorov redakcia KetoDiet

Píšeme pre vás o nových produktoch, o najrôznejších akciách, o vašich premenách alebo napríklad o tom, ako variť zdravo bez zbytočného cukru.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov