🌸 Jarný výpredaj až –50 % 🌸 Tiež môžete využiť ⚡ bleskovú zľavu 20 % na všetko nezľavnené.* Len do štvrtka s kódom FLASH20SALE

Zrazu som si už nedokázala vymyslieť ďalšiu výhovorku

21. 12. 2020Tento článok vám zaberie 5 min čítaniaredakcia KetoDiet

O svoj príbeh o chudnutí sa s nami podelila golfistka Kristýna Napoleaová. Hoci je profesionálna športovkyňa, posledné roky ju trápila nadváha a riešila, ako schudnúť.

Chudnúca premena s keto diétou – Kristýna Napoleaová

Kristýna mala našliapnuté na profesionálnu futbalovú kariéru. Plány jej však prekazili zdravotné komplikácie. Energiu sa rozhodla investovať do štúdia a cestovania. Práve pri zahraničnom štúdiu sa prvýkrát vážnejšie stretla s golfom a hra ju doslova pohltila. Dokonca natoľko, že sa vo svojich 20 rokoch začala pripravovať na budúcu profesionálnu golfovú kariéru. A snaha sa vyplatila. Dnes je z nej profíčka a vďaka golfu navštívila miesta, na ktoré by sa inak nepozrela.

No štúdium v zahraničí malo aj svoju tienistú stránku. Kristýna sa neubránila zlým stravovacím návykom spojených so stresom a za pár rokov pomerne veľa pribrala. Možno to bola cieľavedomosť, ktorá je športovcom vlastná, možno nespokojnosť samej so sebou. Možno oboje naraz. V každom prípade sa rozhodla nadbytočné kilá zhodiť. Výsledok vám doslova vyrazí dych. Poďte sa na jej premenu pozrieť bližšie.

Čo bolo tým posledným impulzom, ktorý vás primal začať chudnúť?

Vedela som až veľmi dobre, že váha ide stále hore a ak s tým nezačnem niečo robiť hneď teraz, tak kto vie, kam sa to vyšplhá. Už aj tak to bolo dosť vysoko. Ďalším spínačom bol zdravotný problém s kolenom. Povedala som si, že je čas začať sa o seba starať. Zrazu som si nedokázala vymyslieť ďalšiu výhovorku a musela som konať.

Ako vás nadváha v živote obmedzovala?

Od skorého veku som aktívne športovala a moje telo bolo na pohyb zvyknuté. Lenže zrazu som chcela vyjsť kopec na bicykli a všetci ma predbiehali, nebola som schopná chytiť dych. Vôbec som sa vo svojom vlastnom tele necítila dobre. Nejde ani o to, čo o vás hovoria ostatní. Chcela som niečo robiť a ten „náklad“, ktorý som vláčila so sebou, mi to nedovolil. Veľa vecí som si zrazu začala odopierať, väčšinou s pomyslením na to, že to kolená nevydržia.


„Chcela som niečo robiť a ten ‘náklad‘ mi to nedovolil.“


Verili ste ketodiéte hneď od začiatku?

V mojom okolí bolo niekoľko ľudí, ktorým KetoDiet pomohla nielen schudnúť, ale sa tiež vrátiť do určitého režimu. Skôr som teda dúfala, že by sa niečo podobné mohlo stať aj mne. Vedela som, že to nebude jednoduché a že si budem musieť odoprieť niektoré dobroty. Ale bola tam vidina, že ak by to vyšlo, bola by som späť v hre. Nechcela som schudnúť zo dňa na deň. Myslela som na golf a nevedela som, čo to urobí s mojou hrou, ako to ovplyvní vzdialenosti pri odpaloch, ale aj ako zareagujú kolená.

Ktorý produkt KetoDiet ste si najviac obľúbili?

Od začiatku som si zamilovala proteínové smoothie s príchuťou lesnej zmesi. Väčšinou som ho mala na raňajky aj ako desiatu. Obedovala som proteínový chlieb s maslom. Na večeru som si dávala proteínovú kuraciu polievku. Som neuveriteľná „konzerva“, hneď ako mi niečo chutí, som schopná na tom vydržať dlhší čas. Vlastne som prvým krokom KetoDiet prešla prevažne na týchto troch produktoch. Mám pocit, že som tou prvou fázou doslova preletela.


„Ak by to vyšlo, bola by som späť v hre.“


Keď dokončíte diétny plán, ako sa budete stravovať?

Počas štúdia sa mi neuveriteľne zastavil metabolický systém, moje telo iba hladovalo. Prvý krok KetoDiet ma naučil, aby som sa nielen zdravo, ale aj pravidelne stravovala. Držala som ho dlhšie, než sa odporúča. Druhý krok ma utvrdil v tom, že som zdravé stravovacie návyky nezabudla. Teraz už do svojej stravy postupne pridávam pár produktov z radu KetoLife, ktoré sú pre mňa veľmi praktické. Môžem si ich vziať so sebou na ihrisko a nemusím premýšľať, čo a kde budem zháňať, aby som sa najedla. Rozhodne by som chcela pokračovať v zdravom životnom štýle. Som však veľký zástanca toho, že je dôležité obmeniť to tzv. cheat day. Každý potrebuje občas vypustiť paru. Len pamätať na to, že všetko s mierou.

Aký bol posledný rok s KetoDiet?

Bola to neuveriteľná horská dráha v dobrom zmysle slova. Len čo som koncom roka 2019 schudla prvé kilogramy, začala som sa cítiť oveľa lepšie. Bola som celkovo veselšia spokojnejšia, čo sa prejavilo nielen v osobnom, ale aj v tom športovom živote. Telo sa opäť naučilo správne fungovať a začala som byť aktívna vo veciach, ktoré som za posledné roky nebola schopná robiť.


„Bola som celkovo veselšia a spokojnejšia.“


Prezradíte nám svoje športové plány do roku 2021?

Hlavná tour zatiaľ pre pandemickú situáciu nevydala nijaké vyhlásenie, tak uvidíme, kedy a kde budeme začínať. Rada by som opäť začala sezónu v Juhoafrickej republike. Bola tam perfektná atmosféra. Aj napriek tomu, že celá pandemická situácia mala obrovský vplyv na naše životy, dala mi možnosť premýšľať o mojich prioritách, čo chcem v živote dosiahnuť a ako si musím vážiť to, čo mám.

Keď sa povie KetoDiet, čo vám napadne ako prvé?

Rýchla a chutná pomoc pre tých, ktorí si nevedia dať rady s tým, ako sa vrátiť alebo dostať k svojej vysnívanej váhe a vysnívanému životu. Zelená a modrá je dobrá!

Čo by ste odporučili tým, ktorí váhajú?

Nič neodkladajte! Ak máte firemnú akciu, rodinnú oslavu alebo iné povinnosti, stanovte si dátum a začnite v stanovený deň. Urobte si čas a posuňte sa zase o krok bližšie k svojim snom, nikdy nie je neskoro. Bojíte sa? Váhate? Je tu celý tím KetoDiet, výživoví poradcovia a skupina Moja KetoDiet na Facebooku, kde vás ostatní podporia a napríklad sa k vám dokonca pridajú. Nie ste v tom sami, neschovávajte sa za výhovorky a začnite hneď.

Tento článok stojí za zdieľanie!

skupina autorov redakcia KetoDiet

Píšeme pre vás o nových produktoch, o najrôznejších akciách, o vašich premenách alebo napríklad o tom, ako variť zdravo bez zbytočného cukru.

Keto svet ako na dlani. Vo vašom e-⁠maile.

Recepty, novinky a tajné akcie.

Nebojte sa, žiadny spam a všetko s mierou.

Odoslaním e-⁠mailu súhlasíte so spracovaním osobných údajov