Ako pripraviť keto pizzu
- Surový karfiol rozoberieme na jednotlivé ružičky a rozmixujeme (alebo nastrúhame pomocou hrubého strúhadla) na karfiolovú ryžu.
- Rozmixovaný karfiol vložíme do misy, osolíme ho, premiešame a necháme chvíľu odležať, aby ľahko pustil vodu.
- Z uvedeného množstva mozzarelly odkrojíme 10 g, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme ku karfiolu a premiešame spoločne so zmesou na syrovú omeletu.
- Vznikne kompaktné cesto, z ktorého rukami vytvoríme na papieri na pečenie korpus pizze.
- Karfiolový korpus dáme do rúry vyhriatej na 200 °C (ideálne na program horúci vzduch).
- Zatiaľ čo sa pizza pečie, pripravíme sugo.
- Na lyžici olivového oleja speníme na kocky nakrájanú cibuľu, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájané paradajky, podlejeme vodou a necháme krátko povariť.
- Sugo osolíme, okoreníme, pridáme nasekanú čerstvú bazalku (postačí asi šesť lístkov bazalky) a hneď ako sa odparí väčšina vody, zmes rozmixujeme.
- Len čo začnú korpusu zlátnuť okraje, vyberieme ho z rúry, potrieme nachystaným sugom, poukladáme natrhanú šunku a tenké plátky mozzarelly.
- Zľahka pokvapkáme olivovým olejom a posypeme oreganom a parmezánom. Vrátime späť do rúry a pizzu dopekáme ešte cca 10 minút (do zozlatnutia syra).